Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. října 2023 11:00
Čas čtení 4:30
Ilona Hobzová

Kde se vykoupat po celý rok: Na těchto pěti místech si zaplaveš, i kdyby padaly trakaře

Kde se vykoupat po celý rok: Na těchto pěti místech si zaplaveš, i kdyby padaly trakaře
Zdroj: Freepik/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ČESKO CESTOVÁNÍ KDE SE KOUPAT
Uložit Uložené

Léto je u konce a většina venkovních bazénů se už s plaveckou sezónou rozloučila. Jestli ale koupání venku miluješ, nesmutni.

Přinášíme ti několik tipů na oblíbená místa po celém Česku, jejichž brány zůstávají milovníkům a milovnicím plavání pod širým nebem otevřeny po celý rok. A nemusíš kvůli tomu navštěvovat jen lázně. Venkovní koupání nabízí i velké aquaparky nebo tradiční plavecké stadiony. Přinášíme jejich přehled včetně informací, kolik zaplatíš za vstup. 

Doporučeno
OBRAZEM: Letošní Designblok tě vystřelí do vesmíru. Tyhle instalace si rozhodně nenech ujít OBRAZEM: Letošní Designblok tě vystřelí do vesmíru. Tyhle instalace si rozhodně nenech ujít 5. října 2023 16:42

Střešní bazény hotelu Thermal v Karlových Varech

Hotel Thermal si asi nejčastěji spojíš s filmovým festivalem, který se v Karlových Varech každoročně koná na začátku léta. Když ale hotel nežije filmovým uměním, láká na nedávno zrekonstruované střešní bazény s úchvatným výhledem.

V rámci kompletní modernizace byl totiž původní bazén rozdělen na dva samostatné. Nově tedy na střeše hotelu Thermal najdeš bazén o délce 25 metrů se čtyřmi plaveckými dráhami a relaxační část o teplotě 30–⁠32 stupňů Celsia.

Kromě toho se můžeš ponořit do menšího bazénu, který je naplněný karlovarskou vřídelní vodou a má teplotu zhruba 38 stupňů Celsia. Se svou velikostí 10 × 15,5 metru jde o největší čistě termální bazén v Karlových Varech. K tomu všemu budeš mít výhled na město přímo z vody. A kdybys měl*a koupání dost, můžeš vyrazit do sauny – finské, solné či tropické.

Střešní bazény hotelu Thermal jsou otevřené celoročně od 9:00 do 23:00 hodin. Vstup pro dospělého na tři hodiny činí 599 korun, pro dítě do 15 let 399 korun. K dispozici je také rodinné vstupné 2 + 1 za 1399 korun na 3 hodiny. Je také možnost zakoupit permanentku, například 10 vstupů tě bude stát 3990 korun, o tisícovku méně zaplatí lidé starší 60 let. 

Wellness Infinit Maximus

U wellness ještě zůstaneme, přesuneme se ale na druhou stranu republiky – do Brna. O unikátním wellness uprostřed přírody u Brněnské přehrady už jsi možná slyšel*a. Patří totiž mezi ta nejvyhlášenější místa, kam lidé vyrážejí za odpočinkem a relaxací.

Doporučeno
KVÍZ: Než se stali slavnými. Znáš původní profese českých celebrit? KVÍZ: Než se stali slavnými. Znáš původní profese českých celebrit? 1. května 2024 13:00

Za bránou centra o celkové rozloze 7800 metrů čtverečních tě pod jednou střechou čekají termální bazény, privátní spa & masáže a saunový svět. V resortu najdeš dva venkovní termální bazény, které jsou otevřené za každého počasí. V zimě je jejich teplota zhruba 37 stupňů Celsia. Jeden z bazénů je průplavem spojený s vnitřním relaxačním bazénem, a celkem je tedy 30 metrů dlouhý.

Ve venkovní části se navíc nachází ještě slaný whirlpool. Milovníky a milovnice drinků by mohlo těšit, že se skleničkou něčeho dobrého mohou vyrazit přímo do vody. Resort pro to dokonce do bazénu instaloval držáky na nápoje. Podobně jako v Karlových Varech i tady můžeš bazén vyměnit za saunu. Vybrat si můžeš dokonce ze 12 druhů vnitřních a venkovních saun.

A kolik za takový relax zaplatíš? Vstup do termálních bazénů a saunového světa stojí během týdne na dvě hodiny 520 korun (od 10:00 do 15:00 hodin), po 15:00 si připlatíš 70 korun. Ceny se zvedají také o víkendech a svátcích. Slevu mohou uplatit studenti a studentky, lidé starší 60 let a lidé s průkazem ZTP, kteří v týdnu od 10:00 do 15:00 hodin zaplatí za tříhodinový vstup jednotně 490 korun. Kompletní ceník najdeš na webu.

Plavecký stadion v Podolí

Plavečák v Podolí patří mezi vůbec nejoblíbenější pražská koupaliště. Na konci roku 2020 dostalo toto místo dokonce statut kulturní památky a je tak chráněno proti případnému zbourání. K oblibě podolského bazénu přispívá mimo jiné dlouhá otvírací doba. Celý areál je totiž návštěvnictvu k dispozici každý den od 6:00 do 21:45 hodin a je tak ideální pro ty, kteří vyrážejí plavat brzy ráno, nebo naopak stíhají sportovat až v pozdějších večerních hodinách.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš české ptáky podle fotky? Otestuj své znalosti KVÍZ: Poznáš české ptáky podle fotky? Otestuj své znalosti 29. dubna 2024 12:00

K dispozici jsou zde celoročně kromě vnitřního bazénu také dva venkovní bazény o délce 33 a 50 metrů. Zatímco u vnitřního bazénu je třeba sledovat rozpis pronajatých hodin a informace o programu, v menším venkovním vyhřívaném bazénu je volné plavání možné ve všech provozních hodinách. Ani v Podolí nechybí sauny, kromě toho tam najdeš třeba solárium nebo rehabilitaci.

Výše vstupného se ve všední dny a o víkendech neliší. Na jednu hodinu činí jednotné vstupné 185 korun, za vstup na tři hodiny zaplatí dospělý 290 korun, děti do 15 let 170 korun a studenti a důchodci 265 korun. Na 2 hodiny lze také pořídit zvýhodněné rodinné vstupné. Další možnosti najdeš v platném ceníku.

Aqualand Moravia

Z malého plaveckého stadionu v Praze zase na Moravu a rovnou do jednoho z nejnavštěvovanějších aquaparků. Aqualand Moravia nedaleko oblíbeného kempu Pasohlávky je totiž vůbec největším českým aquaparkem. Lidí sem sice jezdí hodně, areál je ale opravdu rozsáhlý a možná nebudeš vědět, kam dřív.

Venkovních bazénů a atrakcí je tu totiž hned několik. Z hlavního vnitřního bazénu se dá proplavat do venkovního vyhřívaného bazénu Riviéra. Ten je v provozu po celý rok a nabízí nezapomenutelný výhled na malebnou Pálavu. Venku si pak můžeš vlézt ještě do termálních bazénů Romulus a Remus, oba mají teplotu okolo 37 stupňů Celsia.

Celoročně je v provozu také venkovní vířivka Moravia s masážními lehátky, která se nachází na terase a nabízí příjemných 37 stupňů Celsia. V zóně nazvané Forum Romanum Wellness pak najdeš Lavatio Pool –⁠ spojení koupele a vířivky. Ani ve vířivkách nechybí pohled na Pálavu. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @aqualand_moravia

Celodenní vstupenka stojí 1099 korun. O 200 korun méně můžeš zaplatit, když se tam vydáš od pondělí do pátku po 16. hodině. Levněji se dovnitř dostanou děti starší 6 let, studenti, lidé starší 60 let a lidé s průkazem ZTP –⁠ ti všichni zaplatí za celý den 799 korun. Taková vstupenka obsahuje jednorázový vstup do zóny AQUA. Vyplatí se sem vyrazit, pokud máš narozeniny, v takovém případě máš vstup zdarma. Vstup do zóny Forum Romanum, kde se nachází i jedna z venkovních vířivek, pak dospělého v týdnu stojí 449 korun na 3 hodiny. Areál ale nabízí i permanentky a akce happy days –⁠ informace o nich najdeš na webu.

Bazénové centrum v Ostravě-Porubě

Naše putování po tipech na celoroční venkovní koupání zakončíme v Ostravě-Porubě. Tam se nachází dokonce největší koupaliště ve střední Evropě. Je součástí porubského areálu společnosti SAREZA, který má kapacitu až 15 tisíc návštěvníků, a rozloha vodní plochy má neuvěřitelných 41 200 metrů čtverečních. 

Doporučeno
Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu 27. dubna 2024 9:00

Bazénové centrum nabízí kromě vnitřních bazénů také venkovní bazén o délce 25 metrů. Ten je rozdělený na letní část s relaxačním bazénem s vodními atrakcemi a částí pro plavce a na celoročně využívaný výplavový bazén. Teplota vody v tomto bazénu se v období zimního provozu pohybuje v rozmezí od 30 do 35 stupňů Celsia.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený SAREZA (@sareza_11_arealu)

Výplavový bazén bývá otevřen každý všední den od 13:00 do 20:00 hodin, v sobotu a neděli je otvírací doba delší –⁠ od 9:00 do 19:00 hodin. Od pondělí do pátku mezi 13:00 a 20:00 zaplatí dospělý člověk 160 korun na 2 hodiny. Děti od 6 do 15 let, držitelé ZTP průkazů a senioři nad 65 let se dovnitř dostanou za 110 korun. I tady je k dispozici rodinné vstupné, případně desetiprocentní sleva pro ty, kteří vlastní elektronické čipové karty SAREZA. Ceník je k dispozici na této adrese.

Domů
Sdílet
Diskuse