Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Kde se vykoupat po celý rok: Na těchto pěti místech si zaplaveš, i kdyby padaly trakaře

Z malého plaveckého stadionu v Praze zase na Moravu a rovnou do jednoho z nejnavštěvovanějších aquaparků. Aqualand Moravia nedaleko oblíbeného kempu Pasohlávky je totiž vůbec největším českým aquaparkem. Lidí sem sice jezdí hodně, areál je ale opravdu rozsáhlý a možná nebudeš vědět, kam dřív.

Venkovních bazénů a atrakcí je tu totiž hned několik. Z hlavního vnitřního bazénu se dá proplavat do venkovního vyhřívaného bazénu Riviéra. Ten je v provozu po celý rok a nabízí nezapomenutelný výhled na malebnou Pálavu. Venku si pak můžeš vlézt ještě do termálních bazénů Romulus a Remus, oba mají teplotu okolo 37 stupňů Celsia.

Celoročně je v provozu také venkovní vířivka Moravia s masážními lehátky, která se nachází na terase a nabízí příjemných 37 stupňů Celsia. V zóně nazvané Forum Romanum Wellness pak najdeš Lavatio Pool –⁠ spojení koupele a vířivky. Ani ve vířivkách nechybí pohled na Pálavu. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @aqualand_moravia

Celodenní vstupenka stojí 1099 korun. O 200 korun méně můžeš zaplatit, když se tam vydáš od pondělí do pátku po 16. hodině. Levněji se dovnitř dostanou děti starší 6 let, studenti, lidé starší 60 let a lidé s průkazem ZTP –⁠ ti všichni zaplatí za celý den 799 korun. Taková vstupenka obsahuje jednorázový vstup do zóny AQUA. Vyplatí se sem vyrazit, pokud máš narozeniny, v takovém případě máš vstup zdarma. Vstup do zóny Forum Romanum, kde se nachází i jedna z venkovních vířivek, pak dospělého v týdnu stojí 449 korun na 3 hodiny. Areál ale nabízí i permanentky a akce happy days –⁠ informace o nich najdeš na webu.

Bazénové centrum v Ostravě-Porubě

Naše putování po tipech na celoroční venkovní koupání zakončíme v Ostravě-Porubě. Tam se nachází dokonce největší koupaliště ve střední Evropě. Je součástí porubského areálu společnosti SAREZA, který má kapacitu až 15 tisíc návštěvníků, a rozloha vodní plochy má neuvěřitelných 41 200 metrů čtverečních. 

Doporučeno
KVÍZ: Víš, jak vypadají znaky českých měst? Otestuj své znalosti KVÍZ: Víš, jak vypadají znaky českých měst? Otestuj své znalosti 7. září 2024 v 8:00

Bazénové centrum nabízí kromě vnitřních bazénů také venkovní bazén o délce 25 metrů. Ten je rozdělený na letní část s relaxačním bazénem s vodními atrakcemi a částí pro plavce a na celoročně využívaný výplavový bazén. Teplota vody v tomto bazénu se v období zimního provozu pohybuje v rozmezí od 30 do 35 stupňů Celsia.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený SAREZA (@sareza_11_arealu)

Výplavový bazén bývá otevřen každý všední den od 13:00 do 20:00 hodin, v sobotu a neděli je otvírací doba delší –⁠ od 9:00 do 19:00 hodin. Od pondělí do pátku mezi 13:00 a 20:00 zaplatí dospělý člověk 160 korun na 2 hodiny. Děti od 6 do 15 let, držitelé ZTP průkazů a senioři nad 65 let se dovnitř dostanou za 110 korun. I tady je k dispozici rodinné vstupné, případně desetiprocentní sleva pro ty, kteří vlastní elektronické čipové karty SAREZA. Ceník je k dispozici na této adrese.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse