Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2023 14:21
Čas čtení 1:15
Martin Mičuda

Elektromobil MG4 přijíždí v nové verzi s městským dojezdem až 710 kilometrů

Elektromobil MG4 přijíždí v nové verzi s městským dojezdem až 710 kilometrů
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY AUTOMOBILY ELEKTROMOBILY
Uložit Uložené

MG4 se svým elektromobilem zaznamenává v Evropě velký úspěch a nyní rozšiřuje paletu verzí.

Poté, co slavná britská značka MG přešla pod křídla čínského automobilového gigantu SAIC Motor, odstartovalo její velkolepé znovuzrození. V současnosti jde o automobilku, která zaznamenává obrovskou expanzi na evropských trzích.

Důvodem je stále větší portfolio cenově dostupných vozů, mezi něž patří už i nejeden elektromobil. Jako příklad poslouží zejména elektrické MG4, které má v Evropě prodejní úspěch. V současnosti láká zákazníky na velmi slibné parametry při stále relativně nízké ceně.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš model auta jen podle jeho „zadku“? KVÍZ: Poznáš model auta jen podle jeho „zadku“? 9. října 2023 8:30

Úhlavní nepřítel pro modely, jako je Nissan Leaf či Volkswagen ID.3, je u nás k dispozici ve dvou verzích – Emotion s výkonem 125 kW/170 koní a 51kWh baterií a Elegance s výkonem 150 kW/204 koní a 64kWh baterií.

Automobilka MG však mezitím uvedla už i další vyhotovení, jejichž vrcholem je ostrá verze XPower o síle až 320 kW/435 koní. Snad ještě větší pozornost si však zaslouží právě představená varianta s dodatkem Trophy Extended Range.

Jeho podstatou je větší, až 77kWh akumulátor, který pohání zadní elektromotor o výkonu 180 kW/245 koní. To vše při papírově nejvyšším udávaném dojezdu pro model MG4 – 520 kilometrů (WLTP), ve městě dokonce až 710 kilometrů.

MG, MG 4,MG, MG 4,MG, MG 4,MG, MG 4,
Zobrazit galerii
(9)

Novinka zastupuje jakýsi střed v nabídce mezi standardními verzemi a vrcholným modelem XPower. Díky zvýšenému výkonu zaručí velmi slušnou dynamiku. Akceleraci z 0 na 100 km/h zvládne MG4 Trophy Extended Range za pouhých 6,5 sekundy a současně se jeho maximální rychlost posunula ze 160 na 180 km/h.

K decentnímu zlepšení došlo i v případě podporovaného nabíjecího výkonu, kdy z dosavadních 140 kW zvládne palubní systém s větší baterií 144kW DC nabíjení. Dobití akumulátoru z 10 na 80 % má trvat 38 minut.

Oficiální česká cena ještě zveřejněna není. V lokálním ceníku nadále figurují jen dvě zmiňované verze – Emotion od 779 960 Kč a Elegance od 884 960 Kč. Na západních trzích se však již vyhotovení Trophy Extended Range pohybuje na částce od přibližně 1,1 milionu. Součástí výbavy jsou standardně 18" disky kol, navigace, tepelné čerpadlo či načerno lakovaná střecha.

MG, MG 4,
Zdroj: MG
Domů
Sdílet
Diskuse