Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
4. listopadu 2023 14:24
Čas čtení 0:53
Karolína Fejtová

Hráči World of Warcraft se bouří proti ceně nového rozšíření, za dřívější přístup zaplatí přes dva tisíce korun

Hráči World of Warcraft se bouří proti ceně nového rozšíření, za dřívější přístup zaplatí přes dva tisíce korun
Zdroj: Blizzard/propagační materiál
TECH GAMING NOVÉ HRY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Rozšíření World of Warcraft: The War Within se dvěma dalšími expanzemi v rámci ságy Worldsoul bylo oznámeno na Blizzconu 2023. První dojmy jsou vcelku pozitivní, ovšem až na jednu výjimku.

Hráči si mohou koupit za 90 dolarů (přes dva tisíce korun) speciální edici, která jim umožní mimo jiné hrát The War Within o tři dny dříve. Tento krok vyvolal vlnu negativních reakcí. „Hrála jsem každou hru v den vydání, ale tohle je upřímně zklamání. Nejlepší věc na WoW (zkratka World of Warcraft, pozn. red.) je ten hype nových rozšíření v prvním týdnu. Kdo chce k*rva začít později?“ cituje herní web Gamesradar+ uživatelku Redditu s přezdívkou Castia10.

Anketa:
Je podle tebe 90 dolarů za edici s předběžným přístupem adekvátní cena?
Ano.
Ne.
Ano.
23 %
Ne.
77 %

Připlácení si za předčasný přístup k hrám se stává stále běžnější praxí. Tento typ her začíná čím dál tím více obchodovat s pocitem FOMO. Hráči se tak obávají, že nákup dražší verze začne působit jako nutnost, pokud chtějí udržet krok se svými spoluhráči.

Studio Blizzard vydalo k rozšíření World of Warcraft: The War Within na YouTube také trailer.

Jaké edice nového rozšíření existují?

Novou hru si můžeš zakoupit ve třech balíčcích. Základní edice stojí 50 dolarů. Hrdinská edice za 70 dolarů navíc obsahuje přístup k bonusovému mountovi a balíčku s vybavením. Kontroverze vyvolává zmíněná epická edice za 90 dolarů. V té si mimo vše zmíněné užiješ ještě pár dalších drobností včetně 30 dní herního času navíc a předčasného přístupu k rozšíření o tři dny dříve.

Přesné datum uvedení The War Within na trh zatím nebylo zveřejněno. Podle stránky obchodu pouze víme, že to bude „31. prosince 2024 nebo dříve“.

Domů
Sdílet
Diskuse