Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. listopadu 2023 v 12:42
Čas čtení 1:13
Ondřej Jarůšek

„Časy se změnily.“ Homer v novém díle Simpsonových vysvětluje, proč už nikdy nebude škrtit Barta

„Časy se změnily.“ Homer v novém díle Simpsonových vysvětluje, proč už nikdy nebude škrtit Barta
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ SERIÁLY SIMPSONOVI
Uložit Uložené

„Ty jeden mrňavej!“ Tato slova slýchával Bart ze Simpsonových těsně předtím, než jej Homer začal škrtit. Tomu už je ale nadobro konec.

Už jsou tomu více než tři roky, co Homer naposledy škrtil Barta. Jak připomíná server Complex, naposledy Homer chytil uličníka Barta pod krkem ve 31. sérii, která se vysílala v letech 2019 a 2020. Už předtím ale tento gag začal postupně mizet. Aktuálně běží už 35. řada seriálu a v jejím nedávném díle Homer zažertoval o tom, proč se škrcením svého syna přestal.

Doporučeno
Foto: Takto by podle AI vypadali Simpsonovi, kdyby byli reální lidé. Fans seriálu to rozdělilo Foto: Takto by podle AI vypadali Simpsonovi, kdyby byli reální lidé. Fans seriálu to rozdělilo 19. června 2023 v 10:56

V nové epizodě se známý táta animované rodinky potká se svým novým sousedem Thayerem, který při vzájemném podání rukou zmíní, jak pevný stisk Homer má. „Vidíš, Marge, škrcení toho kluka se vyplatilo,“ říká Homer své ženě. „Jen žertuju, už to nedělám. Časy se změnily,“ dodává Homer. 

Nový díl Simpsonových kvůli tomu mezi diváky vyvolal vlnu reakcí. Někteří skalní fanoušci nevnímají upuštění od tohoto starého gagu pozitivně, jiní však říkají, že po tolika letech už bylo načase škrcení Barta utnout a považují to za správný krok. „Trvalo jim to dost dlouho. (...) Podle mě je to dobrý vývoj Homerovy postavy. Časy se změnily, smiřte se s tím,“ píše například jeden uživatel. 

Doporučeno
Kvíz: Miluješ seriál Simpsonovi? Ověř si své znalosti Kvíz: Miluješ seriál Simpsonovi? Ověř si své znalosti 14. června 2023 v 8:30

Není to ale jediná změna, pro kterou se tvůrci Simpsonových v posledních letech rozhodli. Známým příkladem je Apu Nahasapímapetilon, postava indického přistěhovalce, který ve Springfieldu vlastní obchod Kwik-E-Mart. Postava se však stala terčem kritiky, jelikož měla podporovat jihoasijské stereotypy. Dabér Hank Azaria na to konto oznámil, že už postavu nebude dabovat, a omluvil se, že se podílel na podporování rasových stereotypů.

„Část mě má pocit, že bych měl jít za každou osobou z Indie v naší zemi a osobně se každé z nich omluvit. Někdy to i dělám,“ uvedl Azaria.

Domů
Sdílet
Diskuse