Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
28. listopadu 2023 14:16
Čas čtení 0:45
Tereza Šnajdrová

Legendární birkinka z lega boří internety. Bacha, je to fake

Legendární birkinka z lega boří internety. Bacha, je to fake
Zdroj: Glam Tol/propagační materiál
ZAJÍMAVOSTI LEGO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Nevěř všemu, co na internetech vidíš.

Internetem se začaly šířit fotografie slavné birkinky od Hermès, která je vyrobena z lega. Zatímco jedni už si na spolupráci Lega s módním domem Hermès mnou ruce, jiní vycítili, že tady něco nehraje. A mají pravdu. Fotky slavné kabelky vyrobené z lega jsou fake. Instagramový profil Glam Tol je vygeneroval pomocí AI.

Doporučeno
Tohle jídlo si v restauraci nikdy neobjednávej, radí šéfkuchař Gordon Ramsay Tohle jídlo si v restauraci nikdy neobjednávej, radí šéfkuchař Gordon Ramsay 28. listopadu 2023 9:44

Sociálními sítěmi se šíří spekulace o spolupráci Lega s módním domem Hermès a my ti k nim můžeme říct jediné – na tyhle spekulky zapomeň. Ano, Lego sice v minulosti spolupracovalo se značkami jako Levi's či Ikea, ale tato spolupráce je fake. Ačkoli jedno musíme přiznat. Bylo by fajn konečně mít prašule na legendární birkinku, ale zatím si musíme nechat zajít chuť...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Glamtol (@glam.tol)


Instagramový profil Glam Tol už dříve sdílel nejrůznější smyšlené spolupráce. Pomocí umělé inteligence vyrobil Lego kolekci pro Burberry, Ralph Lauren, Dior nebo Starbucks. Žádné z nich se ale nedostalo takové pozornosti jako birkince sestavené ze stovek plastových kostiček. Kromě birkinky se ve fakeové kolekci nacházel také pásek od Hermès, košile, lodičky, peněženka a mnoho dalších.
 
A jaké z toho plyne ponaučení? Ověřuj si informace, které vidíš na sociálních sítích.

Domů
Sdílet
Diskuse