Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. listopadu 2023 9:44
Čas čtení 0:38
Tereza Šnajdrová

Tohle jídlo si v restauraci nikdy neobjednávej, radí šéfkuchař Gordon Ramsay

Tohle jídlo si v restauraci nikdy neobjednávej, radí šéfkuchař Gordon Ramsay
Zdroj: Freepik / volně k užití
GASTRO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Gordon Ramsay se v restauračním byznysu vyzná, o tom není pochyb. Jaké jídlo by sis podle něj nikdy neměl*a objednávat?

Gordona Ramsayho zná snad každý. Tenhle týpek má desítky restaurací po celém světě, sedm michelinských hvězdiček, a když něco řekne, tak tomu věříme. Jaké jídlo bychom si podle něj nikdy neměli v restauraci objednávat? Polévku dne!

Doporučeno
Režisérka Stmívání prozradila, koho by si přála vidět v nové verzi. Líbí se ti tyhle volby? Režisérka Stmívání prozradila, koho by si přála vidět v nové verzi. Líbí se ti tyhle volby? 27. listopadu 2023 15:10

Hvězdný šéfkuchař Gordon Ramsay v rozhovoru pro Town & Country promluvil o tom, proč by si nikdy neobjednal polévku dne. Restaurace do takových pokrmů prý používají staré a mnohdy již jednou zpracované potraviny, ze kterých udělají „specialitu“. „Před objednáním polévky dne se zeptejte, jaká polévka byla den předtím. Může se stát, že údajná ‚polévka dne‘ je polévka měsíce,“ řekl šéfkuchař.

Ve stejném rozhovoru Ramsay uvedl, že při objednávání jídla v nových restauracích si rád nechá poradit od personálu. „Číšníci a servírky většinou ochutnávají všechna jídla z jídelního lístku a mohou vám poradit, co je opravdu dobré,“ uvedl. „Jelikož jsem často na cestách, dostal jsem už od personálu spoustu skvělých doporučení,“ dodal.
 
Tak co, až příště vyrazíš na oběd nebo večeři, objednáš si polévku dne?

Gordon Ramsay
Zdroj: Fox Network / volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse