Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. prosince 2023 14:13
Čas čtení 0:56
Vojtěch Vanda

Proč nepít kávu v letadle? Tiktoker odhalil ošklivé tajemství

Proč nepít kávu v letadle? Tiktoker odhalil ošklivé tajemství
Zdroj: Unsplash / Lukas Souza
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ KÁVA
Uložit Uložené

Co je takovým „malým špinavým“ tajemstvím stevardů a letušek komerčních letů? Skutečnost poodhalil stevard Kevin vystupující na TikToku pod přezdívkou Ichbinvin.

„Souhlasím s tím, že objednávat si kávu v letadle je nechutné a opravdu se vyplatí dorazit na letiště dříve a deset minut před odletem si ji objednat tam,“ uvádí Kevin ve svém videu. Vzápětí vysvětlil proč.

„To, že se samotné nádoby na vodu umývají jen sporadicky, by měl být ten nejmenší z problémů, které by vás měly zajímat. Dle mého je to způsob, jakým se musíme zbavovat kávy samotné. Její zbytky máme zakázáno vlévat do odtoků, ale musíme se jich zbavovat na záchodech,“ pokračuje.

Doporučeno
Youtuber, který úmyslně havaroval s letadlem kvůli klikům, míří do vězení. Jaký trest dostal? Youtuber, který úmyslně havaroval s letadlem kvůli klikům, míří do vězení. Jaký trest dostal? 5. prosince 2023 13:06

Aby se zamezilo nepořádku, musí však kávu vlévat do toalety opravdu hluboko. „Dokážu si představit, že v momentě, kdy se tam ty zbytky vlévají, způsobí zpětný rozstřik bakterií a kdovíčeho ještě, co se dostane zpět do kávovaru,“ dodává.

Plenky v kapsách

Co se ale dalších „nechutných faktů“ týče, čištění sedadlových kapes také není úplně největší slast. Jak Kevin uvádí, uvnitř údajně našel vše od použitých kapesníků přes veškerý druh odpadků až po použité pleny.

Kromě toho se ale například svěřil sledujícím s faktem, že pokud mladý člověk cestuje business třídou a není ženatý, což se usuzuje z faktu, že nemá prstýnek, posádka letadla si googlí jeho jméno a zjišťuje o něm informace. Kdyby náhodou.

Doporučeno
Test lískooříškových pomazánek: Existuje něco lepšího než Nutella? Máme překvapivou odpověď Test lískooříškových pomazánek: Existuje něco lepšího než Nutella? Máme překvapivou odpověď 4. prosince 2023 6:00

Takže až se rozhodneš letět s nějakou aerolinkou na dovolenou, třeba právě v rámci Spojených států, minimálně pamatuj na to, že je lepší mít časovou rezervu na případný nákup kávy.

Domů
Sdílet
Diskuse