Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Česká hra, která dobyla svět, i legendární RPG. Tyto herní pecky teď koupíš za méně než 200 korun

Metro Exodus

190 korun (PS), 192 korun (Xbox), 134 korun (GOG)

metro exodus
Zdroj: Deep Silver/propagační materiál

Vítej ve světě zničeném nukleární válkou a radiací. Postapokalyptická série inspirovaná romány z pera ukrajinského spisovatele Dmitrije Gluchovského se stala kultem a po dvou dílech strávených (převážně) v útrobách moskevského metra jsme se ve třetím díle s podtitulem Exodus vydali na cestu napříč zdevastovaným kontinentem.

Doporučeno
Škoda odpálila bombu. Nové futuristické superauto pro GT7 vyráží dech, jako první jsme ho vyzkoušeli Škoda odpálila bombu. Nové futuristické superauto pro GT7 vyráží dech, jako první jsme ho vyzkoušeli 25. dubna 2024 12:00

Metro Exodus je největším dílem série s open world prvky a otevřenějšími lokacemi, které vybízí k průzkumu a objevování. Můžeš kombinovat přímočarou akci s plíživým postupem a ve hře funguje taky systém karmy, jenž zohledňuje tvoje činy a může ovlivnit samotný konec hry. Exodus je více než důstojným pokračováním, které by fanoušky postapo her rozhodně nemělo minout.

Mass Effect Legendary Edition

165 korun (PS), 190 korun (Xbox), 160 korun (Epic)

mass effect
Zdroj: EA/propagační materiál

Mass Effect asi není třeba herním fanouškům a fanynkám představovat. Série od Bioware je fenomenální vesmírnou odyseou, která patří mezi nejlepší sci-fi a RPG hry vůbec. Značka sice během let zaznamenala vzestupy i pády (díváme se na tebe, Andromedo), ale původní trilogie byla, je a bude naprosto zásadním počinem. Teď můžeš všechny tři remasterované hry pořídit za hubičku, což bys měl*a zvážit i v případě, že jsi všechny tři hry před lety hrál*a. Nebudeš litovat!

XCOM 2

72 korun (PS), 55 korun (GOG)

xcom 2
Zdroj: 2K/propagační materiál

U sci-fi ještě zůstaneme, od výpravného RPG se však přesuneme k tahové strategii. XCOM 2 od Firaxis Games v recenzích dosahoval téměř perfektního hodnocení a není se čemu divit. Autoři v druhém díle prakticky v každém směru zdokonalili všechno, co hráči milovali na jedničce, a naservírovali jim mistrovské dílo, které si vysloužilo řadu nominací na prestižní ceny. Pokud máš v sobě kus stratéga, vůbec neváhej a kupuj, dokud sleva trvá. Doslova za pár desítek korun totiž dostaneš pecku s extrémně návykovou a propracovanou hratelností, od které se nebudeš moct odtrhnout.    

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse