Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. ledna 2024 11:33
Čas čtení 1:00
Ilona Hobzová

VIDEO: Skoro jako Ratatouille. Myš každou noc muži uklízí pracovní stůl, tajně ji natočil

VIDEO: Skoro jako Ratatouille. Myš každou noc muži uklízí pracovní stůl, tajně ji natočil
Zdroj: Flickr/sean dreilinger/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI VELKÁ BRITÁNIE ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Hodila by se ti někdy doma taková pomoc?

Fotograf divoké přírody Rodney Holbrook z Walesu si všiml, že se jeho věci na pracovním stole záhadně pohybují. Například předměty, které nechával na nesprávných místech, se přes noc přemístily tam, kam patří. Na svůj pracovní stůl tak umístil kameru s nočním viděním, aby zjistil, co se děje.

Pětasedmdesátiletý Holbrook pořídil záběry připomínající animovaný film Ratatouille z roku 2007, kde hlodavec tajně vaří v restauraci. Záběry ukázaly, jak svědomitý hlodavec sbírá kolíčky na prádlo, zátky, matice a šrouby a ukládá je do zásobníku na Holbrookově pracovním stole.

„Nemohl jsem tomu uvěřit, když jsem viděl, že myš uklízí. Přenášela do krabice nejrůznější věci, kousky plastu, matice a šrouby. Teď už se s uklízením neobtěžuji, protože vím, že se o to postará. Nechávám věci mimo krabici a ona je do rána vrátí na své místo. V devadesáti devíti případech ze sta vše během noci uklidí,“ řekl fotograf pro BBC.

Podle deníku The Guardian došlo k podobnému incidentu v roce 2019, kdy virální video ukázalo myš, jak „skladuje“ věci v kůlně jednoho muže poblíž Bristolu.

Doporučeno
Popelka prý byla kurtizána, Sněhurka zase německá hraběnka. Toto jsou skuteční lidé, kteří inspirovali známé Disneyho postavy Popelka prý byla kurtizána, Sněhurka zase německá hraběnka. Toto jsou skuteční lidé, kteří inspirovali známé Disneyho postavy 6. ledna 2024 12:00

Steve Mckears tehdy novinářům řekl, že si myslel, že se zbláznil, když se v krabici s krmivem pro ptáky neustále objevovaly šroubky a kovové předměty. Nainstaloval kameru a pořídil záběry, jak myš do nádoby ukládá šroubky a další kovové předměty.

Domů
Sdílet
Diskuse