Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Harry Potter jako seriál: Shrnujeme vše podstatné o chystaném projektu

Kdy se seriálu dočkáme?

Očekává se, že seriál bude odvysílán buď v roce 2025, nebo 2026. Vzhledem k tomu, že společnost Warner Bros. Discovery se loni pustila do výrazné modernizace své streamovací služby, a dokonce změnila její název z HBO Max na pouhý Max, je docela pravděpodobné, že společnost chce, aby se nové série dočkali lidé co nejdříve.

Doporučeno
KVÍZ: Vyznáš se ve vedlejších postavách z Harryho Pottera? KVÍZ: Vyznáš se ve vedlejších postavách z Harryho Pottera? 29. listopadu 2023 8:00

Podobné ambice bude mít podle Deadlinu také produkční společnost samotné J. K. Rowling, která v roce 2022 vykázala pokles zisku o 74 procent. Zlepšení situace v roce 2023 trochu pomohla divadelní verze Harry Potter a prokleté dítě, která dokázala, že o téma kouzelnického světa je stále zájem.

Kdo si v seriálu (ne)zahraje?

Je jasné, že postavy ztvární noví herci. Konkrétní obsazení však v této fázi známé není, společnost se aktuálně soustředí na hledání showrunnera. Je ve hře návrat starých známých tváří? 

Ačkoli je seriál kompletním restartem a nesouvisí s filmovými trháky, mnoho fanoušků a fanynek si stále přeje návrat Daniela Radcliffa. Sám představitel filmového hrdiny však své případné cameo nevidí jako příliš reálné. „Podle všeho, co jsem o sérii četl, začínají znovu a asi by bylo divné, kdybych se tam objevil,“ uvedl herec.

Daniel Radcliffe.
Daniel Radcliffe. Zdroj: Wiki Commons/na voľné použitie

Podobně to zřejmě bude i s Hermionou v podání Emmy Watson a Ronem, kterého ve filmové sérii ztvárnil Rupert Grint. „Nikdy neříkej nikdy. Pro sérii by to jistě znamenalo posílení PR. Přestože do hlavních rolí budou obsazeni noví herci, vždy existují flashforwardy (pohledy do budoucnosti, pozn. red.) nebo v současné době módní zápletka multiversa, které by mohly v sérii vytvořit prostor pro známé tváře,“ píše Deadline.

Náročné však rozhodně bude přeobsazení postav, které ve filmech ztvárnili zesnulí herci. Výzvou bude najít třeba nového Severuse Snapea, kterého dokonale zahrál Alan Rickman, nebo Albuse Brumbála, kterému vdechl život nejprve Richard Harris a poté Michael Gambon. Mezi živými už bohužel není ani představitel Hagrida Robbie Coltrane.

Doporučeno
Těchto 25 herců a hereček z Harryho Pottera už zemřelo. Příčinou byla vražda, rakovina i vysoký věk Těchto 25 herců a hereček z Harryho Pottera už zemřelo. Příčinou byla vražda, rakovina i vysoký věk 1. října 2023 6:00

Otazník visí také nad režií. Na novém projektu se pravděpodobně nebude podílet David Yates, který režíroval poslední čtyři filmy i spin-offovou trilogii Fantastická zvířata. Podle režisérových slov není jeho návrat k potterovským projektům na programu. „Nikdy neříkej nikdy. Ale momentálně jsem rád, že jsem se mohl posunout dál,“ nechal se slyšet.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse