Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je PR zpráva společnosti Futurino.
12. února 2024 15:19
Čas čtení 1:34
Sponzorovaný obsah

Ikonické sluneční brýle – které modely obstály zkoušku času?

Ikonické sluneční brýle – které modely obstály zkoušku času?
Zdroj: Unsplash/Tamara Bellis
MÓDA SLUNEČNÍ BRÝLE
Uložit Uložené

Trendy se každý rok mění, ovšem po mnoho let s námi zůstávají modely, se kterými zazáříte kdykoli. Jde o nestárnoucí klasiku, která se hodí pro každodenní nošení. Přinášíme vám přehled ikonických slunečních brýlí – vyberte si ty, které vám padnou!

Kulaté obroučky

Kulaté sluneční brýle jsou trochu retro, ovšem představují skvělou volbu, pokud něčím chcete rozzářit svůj outfit. Jsou elegantní, hodí se ke všemu, a přitom nepoutají příliš pozornosti. Skvěle se hodí k zajímavému steampunk stylu, ale klidně si je můžete vzít jen tak, k džínům či sukni.

Tip: Pokud hledáte univerzální model, nabízí se například Polaroid PLD 6105/S/X.

Klasické pilotky

Nadčasový design mají i takzvané pilotky. Jde o poměrně velké brýle, které dokáží zaujmout. Pro léto jsou ideální, ladí s ležérním oblečením a nedbalou elegancí. Prohlédněte si například nejoblíbenější modely slunečních brýlí Ray-Ban. Tato značka má dlouhou tradici a značnou oblíbenost. Původně byly její brýle určeny pro piloty amerických vzdušných sil, zakrátko se ale díky své oblibě staly dostupnými široké veřejnosti. A ta je jednoznačně miluje!

sluneční brýle, pilotky
Zdroj: Bostan Natalia / Adobestock.com

Tip: Decentní model, který spárujete s čímkoli, je například Ray-Ban 0RB3025 L0205.

Kočičí oči

Obroučky ve tvaru kočičích očí jsou vhodné zejména pro dámy. Jsou šik, elegantní a skvěle zvýrazní obličej. Jde o decentní volbu, pokud chcete zazářit, ale nestrhnout veškerou pozornost jen na brýle.

Doporučeno
Známá slovenská influencerka má vlastní kolekci brýlí. Tohle je Kohe by eyerim x Tatiana Žideková Známá slovenská influencerka má vlastní kolekci brýlí. Tohle je Kohe by eyerim x Tatiana Žideková 25. dubna 2024 14:30

Tip: Černá barva je klasika a sluneční brýle Guess, konkrétně model GU7658 01C, jsou nenápadné. Černou barvu doplňují decentní stříbrné akcenty. Ovšem zajímavou volbu představují i barevné brýle vyzkoušejte třeba fialové čočky a obroučky.

Hranaté obruby

Hranaté obruby jsou dostupné v různých velikostech a barvách, častokrát mají retro nebo vintage nádech. K dispozici jsou úplně obyčejné modely, které jsou nenápadné, ovšem mohou být i výrazné, velmi módní a stát se nedílným doplňkem outfitu. Nebojte se vystoupit z davu!

sluneční brýle, móda, doplňky
Zdroj: Victoria Chudinova / Adobestock.com

Tip: Nemusíte se držet černé barvy barevné obroučky zaujmou na první pohled a stanou se zajímavým akcentem. Nebo se držte elegance a zvolte želvovinové obruby.

Sportovní sluneční brýle

Sluneční brýle jsou skvělým módním doplňkem, ale měly by být také praktické. Pokud máte aktivní styl života a rádi sportujete, pak by vám neměly chybět sportovní brýle. Zpravidla nabízí moderní obroučky a různobarevné čočky. Odolné materiály a stylový design jsou jako stvořené pro každodenní nošení.

Tip: Nabízí se působivý model Unofficial UNSM0089 BBGC. S tím budete skvěle vypadat na kole, na sjezdovce či při běhání. Nicméně nosit je můžete i jen tak do města, pokud je vám blízký sportovní styl oblečení.

Doporučeno
Letní průvodce brýlemi: Se kterými zazáříš na dovolené a které si vzít na bike? Letní průvodce brýlemi: Se kterými zazáříš na dovolené a které si vzít na bike? 17. června 2022 11:04

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli styl, vždy volte kvalitní a funkční sluneční brýle. Efektivní UV filtr chrání vaše oči a slouží jako prevence různých onemocnění. Předchází také vzniku vrásek v citlivé pokožce očního okolí.

Domů
Sdílet
Diskuse