Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. února 2024 9:50
Čas čtení 0:41
Anna-Marie Hanzlíková

Plánuješ polovičce k Valentýnu koupit čokoládu? Poradíme ti, která je nejlepší

Plánuješ polovičce k Valentýnu koupit čokoládu? Poradíme ti, která je nejlepší
Zdroj: Unsplash/Tetiana Bykovets/volně k užití
GASTRO ČESKO VALENTÝN
Uložit Uložené

Po kytce a večeři je čokoláda tím vůbec nejoblíbenějším valentýnským dárkem. Se kterou zazáříš a která naopak bude pravděpodobně trefou mimo?

Podle průzkumu agentury Nielsen a ResSOLUTION Group z letošního ledna Češi*Češky nejvíce milují hořkou a mléčnou čokoládu. Pozitivně je ohodnotilo 45 procent z tisícovky oslovených.

Doporučeno
Známe soutěžící Survivoru 2024. O titul a miliony se poperou Ornella, Mikýř i Rachel z Love Islandu Známe soutěžící Survivoru 2024. O titul a miliony se poperou Ornella, Mikýř i Rachel z Love Islandu 13. února 2024 8:09

V těsném závěsu se 44 procenty skončila čokoláda s ořechy. Pouze 20 procent dotázaných preferuje čokoládu bílou. Ještě méně, jen 18 procent, pak uvedlo čokoládu s náplní.

Tabulková čokoláda je ale stále sázkou na jistotu. Podle stejného výzkumu si ji alespoň někdy dá 93–94 procent lidí. Stejně jsou na tom tyčinky, sušenky či oplatky a zmrzlina. Naopak divokou volbou by byla cukrová vata, kterou si dopřávají jen čtyři lidé z deseti.

Valentýna plánuje slavit 26 procent Čechů*Češek. Nejoblíbenějším dárkem zůstává květina, na druhém místě večeře a třetí je ona zmiňovaná čokoláda nebo bonboniéra.

Pokud chceš partnera*partnerku opravdu oslnit a přidat ke koupené čokoládě i kus vlastní práce, můžeš vyzkoušet jahody s čokoládou, které frčí na TikToku. 

@alex.babr We are celebrating Valentine’s Day early by enjoying these amazing viral strawberry chocolate cups. 🍓🍫 You should defintely give them a try too! 🫶🏻 #valentinesday #valentinesdayideas #strawberrychocolate #snack #healthysnacks #thatgirl #valentinesdayinspo ♬ kiss me - audios
Domů
Sdílet
Diskuse