Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. února 2024 11:26
Čas čtení 0:58
Anna-Marie Hanzlíková

Co nás brzdí na seznamkách: Strach z odmítnutí, rozdílné digitální love languages a pandemická nervozita

Co nás brzdí na seznamkách: Strach z odmítnutí, rozdílné digitální love languages a pandemická nervozita
Zdroj: Shutterstock
KULTURA O VZTAZÍCH A LÁSCE ONLINE SEZNAMKY VZTAHY
Uložit Uložené

Jak se vyjádřit, abys se svým novým matchem byl*a na stejné vlně? Cítíš cringe, když máš udělat další krok? Podle nového reportu seznamky Hinge o randění gen Z v tom zdaleka nejsi sám*sama. S čím ještě se při seznamování potýkáme?

Strach z odmítnutí je podle nového reportu seznamky Hinge pro generaci Z démonem číslo jedna. Pociťuje ho až 56 procent uživatelstva, přitom s cílem najít lásku se tam přihlašuje až 90 procent z něj.

Hinge funguje na algoritmu, který ti nabízí partnery*partnerky na základě podobností, které uvedeš na svém profilu. Do reportu poskytlo odpovědi na 15 tisíc respondentů*respondentek.

Jak si psát a zaujmout?

V reálu máme řeč těla, v online světě ale spoléháme na něco, čemu Hinge přezdívá digitální body language. A na co v něm hledíme? Kdo začíná konverzaci, na konzistenci psaní, na rychlost odepisování, na celkové vyznění a délku zprávy. Jen desetina lidí řeší, jaké druhá strana používá emoji.

Jestli se u online seznamování cítíš trapně, nejde o nic neobvyklého. Většina z nás, 56 procent uživatelstva, se bojí odmítnutí a u psaní zažívá pocit cringe. 

Může za to taky pandemie. I po pár letech se cítíme pořád nervóznější, 47 procent gen Z říká, že se po pandemii více stydí mluvit s cizími lidmi, a celá čtvrtina je po ní mnohem méně sebevědomá na prvním rande.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Impact (@impact)

Na rozdíl od mileniálů se gen Z také bojí zeptat: „Co vlastně jsme?“ Bojí se, že by to působilo jako spěch a tlak. 

No a co je tedy ten největší turn-on? Rychlé odepisování bez gramatických chyb, 71 procent lidí uvedlo, že očekává, že match odpoví do jednoho dne, a 39 procent tvrdí, že jsou pro ně překlepy a chyby ick.

Domů
Sdílet
Diskuse