Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2024 v 14:40
Čas čtení 1:20
Veronika Ábelová

VIDEO: Nevinné randění skončilo vraždou. Z dokumentu o stalkingu podle skutečných událostí mrazí

VIDEO: Nevinné randění skončilo vraždou. Z dokumentu o stalkingu podle skutečných událostí mrazí
Zdroj: Netflix/ volně k užití
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložit Uložené

Na Netflixu přibyl další nový dokumentární film Láska, stalking, vražda. Dokument je natočen podle skutečnosti, ze které tě zamrazí.

Netflix už natočil několik filmů o vraždách, záhadách nebo sektách. Příběh nového dokumentu Láska, stalking, vražda začíná na seznamce a končí vraždou. Film není prvním na Netflixu, který je z prostředí seznamky. V roce 2022 Netflix uvedl film Podvodník z Tinderu.

Doporučeno
Tohle je 10 nejoblíbenějších psích plemen v Česku. Je mezi nimi i tvůj mazlíček? Tohle je 10 nejoblíbenějších psích plemen v Česku. Je mezi nimi i tvůj mazlíček? 18. února 2024 v 15:51

Šílený příběh, který začal jako nevinné randění, skončil vraždou.

Následující odstavce obsahují spoiler.

Dokument se vrací do roku 2012, kdy se automechanik Dave Kroupa přestěhoval do Omahy v Nebrasce. Čerstvě rozvedený Dave si založil profil na seznamce. Nehledal ale nic vážného, chtěl jen nezávazně randit a užívat si. Brzy se seznámil se svobodnou matkou a milovnicí zvířat Liz Golyar, se kterou si rozuměli. Liz se nechtěla vázat, a tak ji nezávazné randění s Davem vyhovovalo. Zanedlouho se ale Dave ve svém servisu seznámil s Cari Farever. Svobodnou matkou, se kterou se po prvním setkání spojil na seznamce, a zjistil, že si rozumí. Cari se také nechtěla vázat, ale s Davem si užívat.

 

Jednoho dne, když byla Cari u Davea na návštěvě, zazvonila Liz s tím, že si něco zapomněla. To bylo poprvé, co se tyto dvě ženy setkaly. Cari brzy z ničeho nic zmizela a Daveovi začaly chodit nenávistné zprávy, ve kterých vyhrožovala jemu, jeho rodině i Liz. Poté, co Cari po několika dnech zmizela z Daveova bytu, začala její matka Nancy Raney také dostávat divné zprávy. A to o tom, že se stěhuje za prací do Kansasu. Její matce to ale přišlo divné a podala policii hlášení o pohřešování.

Realita byla děsivá. Zprávy všem celou dobu posílala Liz, která se vydávala za Cari. Dokonce si sama podpálila byt a poškrábala auto s tím, že to udělala Cari. Liz Cari chladnokrevně zavraždila a stopy zakrývala pomocí jejího telefonu.

Doporučeno
Pět nejlepších romantických komedií na Netflixu. Co si pustit s tvojí drahou polovičkou? Pět nejlepších romantických komedií na Netflixu. Co si pustit s tvojí drahou polovičkou? 19. února 2024 v 17:02

Případem se v roce 2015 začali zabývat Jim Doty a Ryan Avis a za pomoci zástupce digitálního forenzního odborníka Tonyho Kavy se objevilo mnoho důkazů, které vedly k Liz Golyar.

Film režiséra Sama Hobkinsona obsahuje rozhovory se zúčastněnými spolu s rekonstrukcemi případu. Děsivý příběh o obtěžování, digitálním podvodu a vraždě si od diváků vysloužil na ČSFD 68 procent.

Domů
Sdílet
Diskuse