Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2024 12:00
Čas čtení 4:00
Adéla Ježková

Testovala jsem zařízení, které tvrdí, že mě zbaví menstruační bolesti. Jak to dopadlo?

Testovala jsem zařízení, které tvrdí, že mě zbaví menstruační bolesti. Jak to dopadlo?
Zdroj: Freepik/volně k použití
ZDRAVÍ MENSTRUACE ŽENSKÉ ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Vyzkoušela jsem malinkaté zařízení, které má pomoci od menstruačních bolestí. Uspělo v testu?

Menstruační bolest znám velmi dobře i já. Pravidelně mě každý měsíc provází již téměř patnáct let. Přestože na tom nejsem „ještě tak špatně“ a bolest zažívám jen první dva dny menstruace, i tyto dva dny mě lehce vyřadí z běžného fungování. Zkusila jsem snad všechno – od bylinek a „zázračných“ tinktur po cvičení –, stejně ale vždy skončím u toho stejného. Růžový prášek, vařící sprcha a až nebezpečně horký termofor. Mé břicho sice posléze připomíná popáleniny prvního stupně, ale jinak si od bolesti ulevit nedokážu.

Pro spoustu žen je menstruace víc než jednorázovou záležitostí – zažívají horskou dráhu emocí, fyzických změn a příliš často i bolesti a nepohodlí. To trvá v rozmezí od zhruba pěti do sedmi dní, které zkrátka „musí přetrpět“. Zejména pak tehdy, kdy mají endometriózu nebo podobné onemocnění.

Doporučeno
Od žiletek po hračky: za co všechno si připlácíš a možná o tom ani nevíš. Jen proto, že jsi žena Od žiletek po hračky: za co všechno si připlácíš a možná o tom ani nevíš. Jen proto, že jsi žena 1. března 2024 14:00

Zatímco některé ženy pociťují jen mírné nepohodlí nebo křeče, jiné trpí nesnesitelnou bolestí, která narušuje jejich každodenní život. Přímo ovlivňuje jejich vztahy, práci a celkovou kvalitu života. Nedostatek pochopení a empatie ze strany ostatních („Nepřeháněj, je to jen menstruace.“ / „Zvládáme to přece všechny.“ / „Tolik tě to bolet nemůže.“) může navíc celkovou zátěž ještě umocnit.

Fakta & statistiky 🩸
– Žena menstruuje celkem asi 37,5 roku, tedy přibližně 500krát.
– Průměrný menstruační tok vydá na asi 85 gramů za cyklus.
– Přibližně 80 procent lidí, kteří mají menstruaci, zažije někdy v životě menstruační bolesti.
– Silnou menstruační bolest, která narušuje každodenní život, zažívá 5 až 10 procent z nich.
– Prožívání menstruační bolesti je často geneticky podmíněno.
– 40 procent žen pociťuje předmenstruační příznaky, mezi které patří nadýmání, změny nálad, citlivá prsa, oteklé břicho, nesoustředěnost, únava.

Přestože je menstruační bolest častá a má velký dopad, na gynekologii mnohdy ženám doporučí pouze ibalgin nebo hormonální antikoncepci. V důsledku toho tak mlčky trpí a potýkají se s bolestí a nepohodlím.

Doporučeno
Bolestivá menstruace není normální. Řešte problémy včas, radí ženám spolek Endotalks Bolestivá menstruace není normální. Řešte problémy včas, radí ženám spolek Endotalks 11. dubna 2022 7:00

Když jsem na Instagramu viděla reklamu na přístroj, který by mě tohoto všeho dokázal zbavit, byla jsem skeptická. Menstruace bez zbytečného zobání léků a opařování se? To zní až moc dobře na to, aby to byla pravda.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Úľava od menštruačných bolestí (@rilie.rilie)

Upozornění: Přístroj mi byl poskytnut na vyzkoušení bezplatně. Nejedná se ovšem o placenou spolupráci, nýbrž o nezávislou recenzi. I ty máš možnost jej vyzkoušet – pokud nebudeš spokojena, společnost garantuje vrácení peněz.

Pryč s bolestivou menstruací

Mobil na mém nočním stolku ukazoval půl čtvrté ráno. Zas je to tu – proč to vždycky musí začít v noci?! Probudila jsem spokojeně oddychujícího partnera vedle sebe prosbou, aby mi přinesl termofor s teplou vodou a prášek (hlavně prášek!!!), jinak mi snad vyskočí rozzuřená děloha z těla.

Než jsem ale stihla dokňourat, vzpomněla jsem si, že mi vlastně na pracovním stole leží balíček s něčím, co by mi mohlo pomoci. Kdy jindy otestovat jeho funkčnost než v moment, kdy jsou mé menstruační bolesti na vrcholu.

„Bolestivá menštruácia je minulosť.“ Mžouravě jsem si přečetla na krabičce, která ke mně dorazila ze Slovenska. Tak uvidíme.

Přístroj proti menstruační bolesti Rilie.
Přístroj proti menstruační bolesti Rilie. Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková
Jak přístroj Rilie funguje?
– Rilie funguje na principu elektrických impulzů, které pocítíš na pokožce jako jemnou masáž a prohřátí. Pronikají kůží až k nervovým zakončením a působí na místa, kde se menstruační křeče vyskytují a kde cítíš největší bolest. Tato stimulace doslova nepropustí signál bolesti do mozku, a tak k informaci o bolesti nedochází.
– Rilie je výsledkem klinických testů a studií, které prokázaly účinnou úlevu od menstruačních bolestí ve více než 90 procentech případů. Jemné mikroelektrické impulzy jsou klinicky ověřeny a jejich účinek je potvrzen vědeckým výzkumem. Zařízení je schváleno vládní agenturou FDA.
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 155299 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Nejdřív to je hrozně divné, pak podivuhodně příjemné. Jaké to je, cítit elektrické impulzy z Rilie.
  • Jak to celé funguje, kam nalepit „tlapky“ a jakou intenzitu zvolit.
  • Rilie se pyšní 90procentní úspěšností. Pomohlo i mně?
Domů
Sdílet
Diskuse