Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. března 2024 14:00
Čas čtení 4:55
Martin Adam Pavlík

Co nevíš o Zendaye: Tajně chodila s hercem z Euforie, začala kariéru po boku hvězdy Onlyfans a mohla být basketbalistkou

Co nevíš o Zendaye: Tajně chodila s hercem z Euforie, začala kariéru po boku hvězdy Onlyfans a mohla být basketbalistkou
FILMY A SERIÁLY CELEBRITY FILM ZENDAYA
Uložit Uložené

Je sebevědomá, přirozeně krásná a zábavná. Ruku na srdce, ženy touží být jako ona a muži by zase chtěli být v kůži Toma Hollanda.

Přestože je jí teprve 27 let, raketovou rychlostí dobyla celý svět. Vysoká Američanka Zendaya Maree Stoermer Coleman, známá zkráceně jako Zendaya, je jednou z největších hvězd své generace.

Podmanila si nejen svět filmu a hudby, ale i módy. Dnes ji na Instagramu sleduje téměř 185 milionů lidí, září na červených kobercích, sbírá jednu cenu za druhou a podává dechberoucí výkony v populárních trhácích i artových skvostech pro náročné. Je doslova fenoménem.

V současné době ji můžeme vidět v druhé části očekávané epické sci-fi Duna od geniálního vizionáře Denise Villeneuva a za měsíc ji uvidíme jako talentovanou a mazanou tenistku ve sportovním dramatu Rivalové italského režiséra Lucy Guadagnina.

Proto jsme pro tebe připravili několik zajímavostí, které jsi o této okouzlující Američance pravděpodobně nevěděl*a. Podobné typy článků ti přinášíme pravidelně. Pokud jich chceš ještě více, přidej se do předplatitelského klubu REFRESHER+ a čti veškerý obsah na našem webu bez omezení.

Zendaya
Zdroj: TASR

Dvakrát přepsala historii

Ať už je ti 15, nebo 40 let, určitě ti neunikl skvělý seriál HBO Euforia, který mezi teenagery vzbudil ohlas jako málokterý jiný. Sam Levinson tento drsný pohled na současnou dobu napsal i režíroval a do hlavní role obsadil právě Zendayu. Vůbec jí to ale neusnadnil. Zahrála si totiž Rue, rebelku závislou na drogách, která se bláznivě zamiluje do stejně komplikované a psychicky labilní Jules.

Doporučeno
Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu 24. dubna 2024 13:30

Navzdory náročnému úkolu americká herečka naplno ukázala svůj talent a fantastickým výkonem na sebe strhla veškerou pozornost. Nebylo proto žádným překvapením, když v roce 2020 získala cenu Emmy za nejlepší herečku v hlavní roli dramatického seriálu.

Stejnou sošku získala i o dva roky později, čímž se stala nejmladší dvojnásobnou držitelkou ceny Emmy a také první Afroameričankou, která získala dvě tyto ceny. Krátce poté získala také Zlatý glóbus za herecký výkon v Euforii. Hádáme, že po Rivalech bude aspirovat i na nejcennějšího Oscara.

Euphoria
Zdroj: HBO

Kariéru začínala s hvězdou Onlyfans

Zendaya začala svou hereckou kariéru ve 14 letech. Na obrazovkách Disney Channel debutovala v rodinném komediálním seriálu Shake It Up!, kde hrála mladou tanečnici Rocky. Její nejlepší kamarádku CeCe ztvárnila Bella Thorne.

Nahrála písně s Chrisem Brownem a Labrinthem

Svůj pěvecký talent ukázala v už zmíněné sérii Shake It Up!, takže bylo jen otázkou času, kdy vypustí do světa vlastní písně. Nejspíš však nečekala, že už její debutový singl Replay z roku 2013 dosáhne na 40. místo v nejprestižnějším americkém žebříčku Billboard Hot 100. A to se jí podařilo. Zendaya následně krátce po oslavě svých sedmnáctých narozenin vydala u Hollywood Records své první eponymní album s jedenácti elektropopovými skladbami.

Doporučeno
Češka z Cambridge vyhrála za svou esej prestižní filmové ocenění. „Musím toho pro studium hodně obětovat,“ říká Češka z Cambridge vyhrála za svou esej prestižní filmové ocenění. „Musím toho pro studium hodně obětovat,“ říká 12. dubna 2024 13:00

V tomto stylu pokračuje i nyní, má na kontě featy s rapperem Ty Dolla $ignem, Chrisem Brownem a Labrinthem, s nímž spolupracovala na soundtracku k seriálu Euforia (nahráli spolu skladbu I'm Tired). V rámci série se podílela také na písni Dominica Fikea Elliot's Song. Nezapomenutelné pěvecké číslo mimochodem předvedla i ve filmu Největší showman.

Napsala knihu pro fanoušky

Aby toho nebylo málo, stihla ještě před dosažením plnoletosti 6. srpna 2013 vydat vlastní knihu. Pro US Weekly přiznala, že ve volném čase ráda kreslí i píše poezii. Její debut se jmenuje Between U and Me: How to Rock Your Tween Years with Style and Confidence.

Jak prozrazuje krátká synopse, Zendaya se v něm věnuje módě, přátelství a svým snům. Inspirací jí byly miliony otázek fanoušků na Facebooku a Twitteru. Právě tak na ně chtěla odpovědět a přiblížit jim svůj soukromý život. Kniha obsahuje kromě jejích roztomilých mouder i její kresby.

Zendaya
Zdroj: Getty Images/Lester Cohen/WireImage

Se svým tancem málem vyhrála v populární show

Ne, s jejími dovednostmi jsme ještě neskončili. Studovala balet i hip-hop a v 16 letech se zúčastnila prestižní populární taneční show Dancing with the Stars. Tančila s Valem Chmerkovským a jejich strhující výkony ohromily porotu natolik, že se dostali až do finále. Ačkoli pár nakonec nevyhrál, umístil se na úctyhodném druhém místě, což vzhledem k obrovské konkurenci na začátku show čekal jen málokdo.

Nejen umělkyně, ale i sportovkyně

Dále zábavnímu magazínu prozradila, že v dětství byla vášnivou sportovkyní. Nejenže hrála fotbal, ale také ráda házela na koš. Bylo by zajímavé sledovat její cestu, kdyby se naplno nevydala směrem k showbyznysu. Se svou výškou (178 centimetrů) mohla mít jako basketbalistka docela úspěšnou kariéru.

Doporučeno
Nové filmy v dubnu: Kina budou praskat ve švech, protože každý týden přijde nová akční nebo erotická pecka Nové filmy v dubnu: Kina budou praskat ve švech, protože každý týden přijde nová akční nebo erotická pecka 4. dubna 2024 18:00

Podle jejích slov ji k tomuto sportu vedli rodiče už od dětství, ale nakonec si vybrala svět umění. Svou lásku k basketbalu ukázala i loni na charitativní akci pořádané neziskovou organizací Hoopbus. Za mikrofonem žertovala, že by si s oaklandskými sportovci nezahrála, protože by si pravděpodobně vymkla kotník. Nakonec však předvedla alespoň ukázkovou nahrávku, kterou si můžeš prohlédnout na videu níže.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Elvin Rodriguez (@elvin5rodriguez)

Módní ikona

Tuhle Američanku tak dnes známe hlavně jako módní ikonu. Její originální a vkusné outfity někdy berou dech a otevírají ústa (blýskavé brnění z press tour Duny z dílny Thierryho Muglera připomínat nemusíme, ne?).

Loni se stala tváří kampaně Louis Vuitton. Zazářila na fotografiích s kolekcí kabelek LV Capucines. Často se také zdobí šperky od návrhářů značek Valentino nebo Bulgari. Podle Vogue herečka dokonce získala cenu Visionary Award na Green Carpet Fashion Awards za prosazování rozmanitosti a udržitelnosti v rámci módy.

Zendaya, Fendi
Zdroj: Daniele Venturelli/Getty Images for Fendi

Nenechá si skákat po hlavě

Během předávání Oscarů 2015 v rámci show E!’s Fashion Police pronesla moderátorka Giuliana Rancic nevhodnou poznámku s rasistickým podtextem na adresu Zendayi. Herečka přišla na ceremoniál s dredy, což Rancic komentovala slovy, že vypadá jako někdo, kdo je cítit marihuanou.

Doporučeno
Timothée Chalamet je agresivní narkoman a Gary Oldman pankáč na heroinu. Tohle jsou nejděsivější filmy o drogách Timothée Chalamet je agresivní narkoman a Gary Oldman pankáč na heroinu. Tohle jsou nejděsivější filmy o drogách 30. března 2024 8:00

Zendaya, které v té době bylo pouhých 18 let, věnovala moderátorce příspěvek na Twitteru, ve kterém si nebrala servítky. Zároveň však rozumně a věcně vysvětlila, proč byla zmíněná poznámka urážlivá, a zastala se Afroameričanů nosících dredy. Rancic se nakonec herečce veřejně omluvila.

O rok později se však do Zendayi pustila spisovatelka Julie Klausner (a zároveň se zastala moderátorky z rok staré kauzy). Tentokrát se však jednalo o čistý body shaming, když si dělala legraci z hereččiny hubené postavy. Prý hladoví a trpí poruchou příjmu potravy. S tímto provokativním výrokem ji Zendaya následně konfrontovala na sociálních sítích. „Přijde ti to vtipné? Taky ti věnuji odstavec, abych tě taky poučila,“ opáčila herečka.

Chodila s kolegou z Euforie, ale držela to v tajnosti

Jednou z nejvýraznějších postav slavné Euforie je bezpochyby krutý sociopat Nate Jacobs. Hraje ho australský herec Jacob Elordi, který v seriálu chodí nejprve s Maddy (Alexa Demie) a později s Cassie (Sydney Sweeney). On a Rue, kterou hraje Zendaya, se v seriálu navzájem nenávidí. Podle Harper's BAZAAR to však mezi nimi mimo kamery zajiskřilo.

Drby o jejich randění se začaly šířit v srpnu 2019 a trvaly až do první poloviny následujícího roku. Přestože dvojice svůj románek tajila nebo popírala (Elordi označil jejich vztah pro GQ Australia za sourozenecký), pozorné objektivy paparazziů dvojici zachytily na dovolené v Řecku a později během společně tráveného času v Sydney, odkud Elordi pochází. Nakonec je vyfotili v ulicích New Yorku, jak se líbají.

Euforie.
Euforie. Zdroj: HBO Max

Neutajila ani vztah se Spider-Manem

Podle Elle se Zendaya se svým současným přítelem, hercem Tomem Hollandem, seznámila v roce 2016 při natáčení filmu Spider-Man: Homecoming. Krátce po uvedení filmu se objevily i zvěsti o jejich vztahu, které se však nikdy nepotvrdily. V roce 2020 navíc Holland údajně chodil s herečkou Nadiou Parkes. O rok později ale byli Zendaya a Holland vyfotografováni při polibku a vyšli s pravdou ven.

Doporučeno
KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? 22. března 2024 8:00

Na začátku letošního roku to vypadalo na krizi a v kruzích showbyznysu se šuškalo o rozchodu slavného páru. Zendaya totiž nechala svému příteli vzkaz na Instagramu. Spekulace posílil i fakt, že se spolu už několik měsíců neobjevují na veřejnosti. Nakonec nejnovější představitel Spider-Mana vše popřel a fanoušky uklidnil.

tom holland zendaya
Zdroj: Getty Images/Cindy Ord/na voľné použitie
Domů
Sdílet
Diskuse