Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2024 8:30
Čas čtení 0:57
Ella Petrová

Pokud vlastníš kopii této hry na PlayStation 2, hrozí ti vězení. Proč je tak kontroverzní?

Pokud vlastníš kopii této hry na PlayStation 2, hrozí ti vězení. Proč je tak kontroverzní?
Zdroj: Unsplash / Denise Jans
TECH ZAKÁZANÉ HRY
Uložit Uložené

Žena, která v této hře vystupovala, zažalovala vývojáře.

Videohry jsou stále občas terčem obvinění, že kazí mládež, mají na ni neblahý vliv, a k tomu všemu podněcují hráče k násilí. Tedy spousty nesmyslů, které byly dávno vyvrácené řadou studií. Nicméně občas je ta kontroverze kolem videoher přece jen zasloužená. Jako například u jedné hry z roku 2004 vydané na PS2 a Xbox, která skončila úplnou katastrofou ve chvíli, kdy vyšly detaily o její výrobě.

Doporučeno
Pedro Pascal skončil s natáčením druhé série The Last Of Us. Fanoušci se děsí, proč tak rychle Pedro Pascal skončil s natáčením druhé série The Last Of Us. Fanoušci se děsí, proč tak rychle 26. března 2024 14:15

Jedná se o hru jménem The Guy Game, kterou vydala společnost TopHeavy Studios. Není k dostání v žádné prodejně, a dokonce je zakázané ji streamovat na Twitchi.
 
Šlo o hru, kde na rozličné otázky mohli odpovídat až čtyři hráči. Pokud odpověděli správně, mohli zahlédnout obrázek polonahé ženy. Nejdříve tam fungovala určitá cenzura, ale čím víc otázek bylo zodpovězeno, tím víc cenzura mizela, a žena se tedy postupně obnažovala.
 
Producenti oné hry získali záběry tak, že vyrazili během jarních prázdnin na party na South Padre Island v Texasu. Tam oslovovali mladé ženy, zkontrolovali jejich občanské průkazy a nabídli jim 20 dolarů za odpovědi na otázky. Pokud se spletly, měly si sundat top.
 
Po vydání hry byl však jeden hráč velmi zaskočen, když zjistil, že tam vystupuje jeho vlastní sestra. Tato dívka na TopHeavy Studios podala žalobu. Když se případ dostal k soudu, zjistilo se, že slečna nebyla plnoletá, což představovalo pro všechny vlastníky této hry značné potíže se zákonem. Případ každopádně nakonec vyhrála, soud udělil příkaz k zastavení distribuce a hra byla stažena z prodeje.

Domů
Sdílet
Diskuse