Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. dubna 2024 7:37
Čas čtení 2:43
Ella Petrová

ŽEBŘÍČEK: Nejlepším českým seriálům vévodí kriminálky a pohádky, vyhrála úplná novinka

ŽEBŘÍČEK: Nejlepším českým seriálům vévodí kriminálky a pohádky, vyhrála úplná novinka
Zdroj: Česká televize
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ SERIÁLY
Uložit Uložené

Které seriály se vážně povedly a dosahují toho nejlepšího hodnocení? Kriminálky a pohádky bodují.

Na serveru ČSFD můžeme najít nejrůznější žebříčky podle uživatelských hodnocení. Nedávno jsme tě seznámili s nejhoršími českými seriály všech dob. Teď pro tebe máme podle uživatelů a uživatelek oblíbené sítě naopak to nejlepší, co česká seriálová tvorba nabízí.

8. Česká soda

Satirický pořad z dílny České televize je naprosto kultovním dílem a není se čemu divit, že se dostal do nejlepší osmičky. Jedná se o 16 epizod vysílaných po dobu čtyř let. Ústředními postavami jsou Petr Čtvrtníček, Milan Šteindler nebo David Vávra.
 
Pořad zůstává v tomto žánru výjimečný svým břitkým humorem a nerespektováním žádného tabu. Parodoval televizní zprávy, známé osobnosti včetně politiků a političek nebo například reklamy. Vyvolal mnoho bouřlivých reakcí a tvůrci se dodnes diví, že ho tenkrát vysílali.

Česká soda
Zdroj: Česká televize

7. Bob a Bobek – králíci z klobouku

Kreslený večerníček, který namluvil herec Josef Dvořák, je naprosto legendární. Seriál má tři řady a pyšní se skóre 88 procent. Zajímavostí je, že se hrdinové stali i maskoty Mistrovství světa v ledním hokeji 2015 pořádaného Českem.
 
Bob a Bobek jsou milí braši, kteří žijí v klobouku kouzelníka Pokustona. Každé ráno vstanou, zacvičí si a jdou si hledat něco na práci. Sem tam se vyskytne nějaká ta potíž, což je základem komické zápletky. Bob je větší a chytřejší, Bobek je menší a bázlivější.

Bob a Bobek
Zdroj: Česká televize

6. Případy 1. oddělení

Kriminální seriál inspirovaný skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy 1, je naprostým trhákem České televize. Není divu, že se dočkal i dalších dvou sérií. Hlavní postavu si zahrál Ondřej Vetchý, vedle něho se pak objevili například Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka či Bolek Polívka.
 
Spoluautorem scénáře je bývalý šéf oddělení vražd Josef Mareš, seriál se tak opírá o mimořádnou autenticitu v popisu policejního prostředí i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Horší je pak ho dopadnout a usvědčit. Epizody jsou inspirované i mediálně známými případy.

Případy
Zdroj: Česká televize
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse