Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. dubna 2024 18:42
Čas čtení 0:36
Karolína Fejtová

Na náhrobek pro matku neměli peníze. Sedmiletá dívka na něj vydělala prodejem limonád

Na náhrobek pro matku neměli peníze. Sedmiletá dívka na něj vydělala prodejem limonád
Zdroj: Unsplash/eggbank/volně k užití
ZAHRANIČÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Sedmileté Emouree Johnson nedávno zemřela matka Karli Bordner. Když šla se svou babičkou k jejímu hrobu položit květiny, podivila se, že je na něm jen cedulka namísto náhrobního kamene. V tu chvíli se rozhodla na něj sama vydělat.

A tak vznikl její nápad na prodej citronových limonád. Náhrobek stojí v Americe přibližně 500 dolarů (11 800 korun), a aby na něj dokázala vydělat, požádala své příbuzné a známé, aby její stánek před domem s limonádou za jeden dolar sdíleli na sociálních sítích.

Doporučeno
Pokud tohle čteš, checkni svoje kámošstvo Pokud tohle čteš, checkni svoje kámošstvo 18. dubna 2024 13:57

K Emouree začali ihned chodit lidé ze širokého okolí, kupovali si limonády, dávali velká dýška anebo jí nosili zásoby citronů. „Nevím, odkud se všichni ti lidé vzali, ale bylo jich opravdu hodně. Najednou tu byli všichni ti úředníci z radnice, policisté, hasiči, dokonce přijeli lidé až z Tennessee,“ řekla její babička Jennifer Bordner, která s vnučkou bydlí v malém městě Scottsboro v americké Alabamě. Lidé ve prospěch dívky dokonce založili online sbírku.

Během pěti dnů dali dohromady 15 tisíc dolarů (350 tisíc korun). Navíc si dívčiny iniciativy všimla i místní firma, která její matce darovala náhrobní kámen zadarmo. Vybrané peníze tak babička uloží Emouree do budoucna třeba na studia.

Domů
Sdílet
Diskuse