Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2024 v 18:18
Čas čtení 1:19
Ella Petrová

Hvězdou sociálních sítí se stal bývalý narkoman a bezdomovec Karim. Popisuje tam své příběhy z ulice

Hvězdou sociálních sítí se stal bývalý narkoman a bezdomovec Karim. Popisuje tam své příběhy z ulice
Zdroj: instagram/ @karim.z.podsveti
ZAJÍMAVOSTI PRAHA TIKTOK
Uložit Uložené

Vlastním jménem Karel Lampa sám sebe označuje jako HIV pozitivního učitele života na ulici, bývalého prostituta, narkomana a bezdomovce. Nyní se se vším svěřuje na Instagramu či TikToku.

Člověk, který zná Prahu velmi dobře, ale úplně z jiného úhlu pohledu než většina z nás. Nejlépe totiž zná pražské podsvětí. Rozhodl se, že bude provázet své sledující po metropoli a k tomu vyprávět své zážitky a vzpomínat na dobu, kdy byl závislý na pervitinu, živil se sexuální prací a nakonec se stal bezdomovcem.

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herce mají lidé úplně nejradši, první místo nepřekvapí ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herce mají lidé úplně nejradši, první místo nepřekvapí 28. května 2024 v 8:05

Jak je vidět, nikdy není pozdě, a i když se člověk může dostat do svízelné situace, vždy je tu nějaký prostor na to se z toho dostat. Karim zvolil cestu sociálních sítí a na TikToku či Instagramu ho sleduje už okolo 17 tisíc lidí. Na sítě se přitom připojil teprve začátkem května.
 
Karel Lampa velmi zaujal tím, že přišel s něčím zcela novým. Jeho téma je pro mnohé velmi lákavé. Málokdo ví, jak vypadá pražské podsvětí, a tím, že se v něm Karim pohyboval velmi dlouho, dokáže svým divákům a divačkám popsat vše do detailu.
 


Sexuální prací se živil dlouhých šestnáct let a kvůli tomu se nakazil virem HIV. Tím, že bral drogy, a neměl tedy tolik peněz, se pak ocitl na ulici. Když nyní provází městem, zastavuje se na místech, na která má zajímavé vzpomínky. „Tady jsem strávil deset let od osmi do osmi, převlečený za holku. Támhle jednou usekli jednomu kuchařovi ruce, druhého uvařili jako guláš. Támhle u těch patníků, co patník, to šlapka. Vždycky přijelo auto, jednu odvezlo a zase přivezlo,“ říká Lampa.

Doporučeno
„Líbí se mi malé holčičky. Nechci jim ublížit, mám touhu je chránit.“ Přinášíme ti zpověď pedofila Petra „Líbí se mi malé holčičky. Nechci jim ublížit, mám touhu je chránit.“ Přinášíme ti zpověď pedofila Petra 27. května 2024 v 9:30

Na svém profilu představuje i svou kamarádku Terezu, která se sexuální prací živí od 13 let a je závislá na heroinu a pervitinu.
 

@karim.z.podsvt

Rozhovor s prostitutkou a narkomankou Terezkou 🕸️💉👠 pokračovani na mem instagramu - karim.z.podsveti

♬ původní zvuk - KARIM Z PODSVĚTÍ


Svými příběhy tak Karim otřásá mnoha lidmi. Nemohou ani uvěřit, že je tohle všechno možné. Kromě vlastních sociálních sítí je Karim aktivní také coby průvodce pod projektem Pragulic, který pořádá noční prohlídky Prahy. Refresher se jedné takové prohlídky před několika lety zúčastnil a napsal o ní reportáž.

Domů
Sdílet
Diskuse