Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2024 v 12:30
Čas čtení 1:26
Ella Petrová

Nastupovat, příští směr Bradavice! Nový Harry Potter je zase blíž realitě

Nastupovat, příští směr Bradavice! Nový Harry Potter je zase blíž realitě
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER MAX MAX SERIÁLY
Uložit Uložené

HBO chystá novou adaptaci knih o slavném čaroději, novinka by měla dorazit v roce 2026. A teď už i víme, kdo za ní bude stát.

Showrunnerkou bude Francesca Gardiner, která vešla do povědomí, když napsala námět k seriálu Jeho temné esence. Dále produkovala seriály, jako je Boj o moc či Na mušce. Pozici režiséra a producenta pak zastane Mark Mylod, který pracoval na Hře o trůny, Boji o moc a právě nyní natáčí druhou řadu seriálu The Last of Us. Jedná se tak o zkušené a velice talentované lidi, což by mohlo fanoušky celkem uklidnit.

Doporučeno
Nikola ze Survivora: Mikýř mi daroval peníze na splnění snu, Martyho počínání se mě hrozně dotklo Nikola ze Survivora: Mikýř mi daroval peníze na splnění snu, Martyho počínání se mě hrozně dotklo 26. června 2024 v 8:00
Doporučeno
KOMENTÁŘ: Pomoc, v mém oblíbeném seriálu hrají černošky a píšou ho lesbičky. Woke kultura mi ničí život KOMENTÁŘ: Pomoc, v mém oblíbeném seriálu hrají černošky a píšou ho lesbičky. Woke kultura mi ničí život 26. června 2024 v 11:00
Doporučeno
Hitovka Netflixu bude mít druhou sérii. Objeví se i řada nových postav Hitovka Netflixu bude mít druhou sérii. Objeví se i řada nových postav 26. června 2024 v 18:03

Jak jsme už dříve psali, hlavní hvězda série filmů Daniel Radcliffe byl v odpovědi na otázku, zda se objeví v novém seriálu, velmi skeptický. Nakonec bude televizní seriál opravdu obsahovat zcela nové obsazení. Cílem je údajně převyprávět každou z knih v rámci jedné série. To by pak znamenalo, že nás čeká celkem sedm sezón. Pro seriál to ale představuje menší překážku.
 
Udělat za rok celou jednu sérii z důvodu rychlého stárnutí obsazení nebude jednoduché. Typicky se mezi jednotlivými sezónami seriálů tohoto typu dělají v poslední době dvouleté pauzy. Udělat něco takového s Potterem je ale riskantní, jelikož dětští herci a herečky stárnou velmi rychle a bylo by to pravděpodobně dost znát. Nakonec by to znamenalo, že by se seriál natáčel dlouhých 14 let.


Řešením by mohly být dvě knihy na jednu sérii. Ale to by se nakonec asi tolik neodlišovalo od původních filmů. Tento seriál si totiž dal za úkol sáhnout hluboko do materiálu a zaměřit se na detaily, na které filmy už neměly čas. Jak tenhle problém tedy tvůrci rozlousknou, se teprve dozvíme.
 
Další věcí je otázka, jak moc bude do seriálu zahrnutá autorka knih J. K. Rowling. Mnozí z nás asi vědí, že se spisovatelka za poslední roky nestranní četným kontroverzím, což vyvolává odpor mnoha fanoušků a fanynek. Stále je však držitelkou práv a bez jejího souhlasu se seriál ani jeho tvůrci nikam nepohnou. Sama pak oznámení nových tvůrců okomentovala s nadšením. 

Domů
Sdílet
Diskuse