Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Carneo.
2. srpna 2024 v 11:00
Čas čtení 1:56
Sponzorovaný obsah

Tento minimalistický prsten ti změří hladinu stresu i kvalitu spánku. Nezaplatíš za něj víc než 2 500 Kč

Tento minimalistický prsten ti změří hladinu stresu i kvalitu spánku. Nezaplatíš za něj víc než 2 500 Kč
Zdroj: Carneo, Unsplash/Alexander Grey, Flickr/Chris Hunkeler
TECH MODERNÍ TECHNOLOGIE
Uložit Uložené

Prsten Carneo ocení lidé s aktivním životním stylem.

Chytré hodinky už dnes vlastní asi každý, kdo má aktivní životní styl. Navzdory tomu, že jde o užitečnou a praktickou tech vychytávku, má dvě nevýhody. Během letních měsíců ti vznikne na zápěstí bílý pás neopálené pokožky, a také se nehodí ke každému outfitu. Možná proto více oceníš alternativu k takovýmto hodinkám – chytrý prsten.

Chytrý prsten Carneo RING No.1 má senzory na měření tepu srdce a okysličení krve. Zároveň umožňuje i měření stresu, BMI, ušlé vzdálenosti, monitoruje spálené kalorie i kvalitu spánku.

Prsten je vyrobený z nerezové oceli. Díky černé barvě, minimalistickému a nadčasovému designu ho sladíš k jakémukoliv outfitu. Určitě oceníš i to, že na jedno nabití vydrží fungovat 3 až 5 dní a nezaplatíš za něj více než 2 500 korun.

Monitor sportovních aktivit i spánku

Všechny informace a měření najdeš v přehledné aplikaci Carneo FIT, která je dostupná v českém jazyce a kompatibilní se systémy iOS i Android. Na spárování s telefonem ti stačí jen zapnutý Bluetooth. 

Chytrý prsten podporuje až 20 sportovních aktivit, jejich kompletní seznam najdeš tady. Při každé aktivitě se ti přehledně zobrazí všechny potřebné údaje jako jsou aktuální tep srdce, vzdálenost, spálené kalorie, celkový čas aktivity nebo zobrazení trasy na mapě díky GPS v telefonu. Carneo RING No. 1 je odolný vůči prachu i vodě, takže se nemusíš bát, že se ti zničí v terénu. Můžeš s ním i plavat.

kup si chytrý prsten

Prsten také monitoruje průběh spánku. Ráno po probuzení si v aplikaci můžeš zkontrolovat délku svého spánku nebo informace o trvání REM fáze. Svůj spánek také můžeš anonymně porovnat s ostatními uživateli stejného pohlaví a věku.

Samozřejmostí je měření tepu v průběhu celého dne – i mimo sportovní aktivity. Prsten také monitoruje okysličení krve.

Všechny naměřené údaje jsou pouze informační a mohou se lišit od naměřených hodnot profesionálních přístrojů, proto je považuj za orientační. 

Carneo RING No.1 také disponuje funkcí, která monitoruje hladinu stresu. Pro co nejpřesnější výsledky výrobce doporučuje nosit prsten přes den i v noci. Prsten měří stres pomocí odchylky od tvé klidové tepové frekvence, přičemž bere v úvahu dýchání a fyzickou aktivitu.

Pravděpodobně oceníš i funkci energie těla. Ta zobrazuje úbytek energie organismu po fyzické aktivitě a doplnění energie odpočinkem během dne. Následně se ti úbytek a přírůstek energie zobrazí v aplikaci jako hodnota v procentech.

Funkce kardioindex zase měří životnost srdce, a to na základě vícero parametrů jako je BMI či tvoje kondice. Sleduje také minimální a maximální počet tepů během sportovní aktivity, spánku a odpočinku. Čím bude index tvého srdce vyšší, tím je delší jeho životnost. Tato funkce získá nejpřesnější výsledky, když budeš prsten nosit 24 hodin denně.

Při focení selfies nebo skupinových fotek s kámoši můžeš prsten využít se spárovaným telefonem jako tlačítko spouště – stačí, když s ním zatřeseš.

Nabíjecí pouzdro má 200mAh baterii, díky čemuž ti prsten vydrží až 1 měsíc bez potřeby elektrické sítě. Pokud pojedeš na delší dovolenou, nemusíš si s sebou brát žádnou nabíječku a vystačíš si pouze s pouzdrem. 

carneoCarneoCarneoCarneo
Zobrazit galerii
(4)
Domů
Sdílet
Diskuse