Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
5. srpna 2024 v 13:01
Čas čtení 0:42
Ondřej Mrázek

VIDEO: Stolní tenista ze Švédska v zápase o zlato potrollil protivníka. Nevyhrál, přesto se stal hvězdou

VIDEO: Stolní tenista ze Švédska v zápase o zlato potrollil protivníka. Nevyhrál, přesto se stal hvězdou
Zdroj: Lintao Zhang/Getty Images
SPORT LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2024 OLYMPIJSKÉ HRY PAŘÍŽ 2024
Uložit Uložené

Truls Moregard ze Švédska sice olympijské zlato nevyhrál, jeho nekompromisní snake shot mu ale ve finále získal srdce fanoušků.

Prohráváte ve finále olympijského stolního tenisu 1:3 na sety a šance na obrat už je proti senzačnímu protivníkovi v neskutečně formě prakticky pryč? Kdekdo by v takovou chvíli nejspíš rezignoval na hru a snažil se to mít aspoň co nejrychleji za sebou. Švéd Truls Moregard si ale řekl, že když už má odejít stříbrný, odejde alespoň stylově.

Doporučeno
Druhá řada The Last of Us na prvních záběrech. Z jedné scény fanoušky zamrazí Druhá řada The Last of Us na prvních záběrech. Z jedné scény fanoušky zamrazí 5. srpna 2024 v 9:15

Počkal si totiž, až jeho protivník Fan Zhendong z Číny odehraje pomalejší obranný úder, kdy míček zapadl pod stůl a Číňan na něj tak neviděl. V ten moment Moregard rozpohyboval svou pálku a úderu dal silnou zpětnou i boční rotaci. Nevyzpytatelný míček se tak sice vrátil na polovinu Fana, vzápětí ale zamířil zpátky, na což už čínský stolní tenista nedokázal včas zareagovat.

Tzv. snake shot následně pobavil nejen diváky, ale i samotného Zhendonga, který uznale pokynul směrem k právem vysmátému Švédovi. Ten nakonec prohrál i pátý set a z Paříže tak sice neodjíždí jako vítěz zlaté medaile, nýbrž vítěz diváckých srdcí.

Domů
Sdílet
Diskuse