Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2016 16:21
Čas čtení 0:00
Peter Nemček

Proti Conoru McGregorovi se postaví o sedm kilogramů těžší Nate Diaz. Populární Ir na sobě bude muset následující dny pořádně zamakat

SPORT
Uložit Uložené

Po náhlém zranění Rafaela dos Anjose, které ho vyřadilo ze zápasu s McGregorem, máme konečně náhradu. Je jím Nate Diaz.

V sobotu 5. března nás tedy nakonec čeká náhrada zápasu Conor McGregor vs Rafael dos Anjos. Namísto Rafaela dos Anjose, který odstoupil kvůli zlomenině levé nohy, se proti populárnímu Irovi postaví sebevědomý Nate Diaz.
 
Navzdory rychlému nahrazení jeden problém nastal a týkal se příliš vysoké váhy Nate Diaze. Nate Diaz avšak odmítá zhubnout na 70 kilogramů a chce se dále udržet na úrovni 77 kilogramů. McGregor s tím nemá ani nejmenší problém, a tak oba odsouhlasili váhu 77 kilogramů. Do Octagonu bylo proti McGregorovi nominováno několik zápasníků, ale všichni to vzdali už na sociálních sítích včetně 13 sekundového Jose Alda. Ten tvrdí, že prý ještě není ve formě a připravený na odvetu. V průběhu výběru toho správného zápasníka bylo zmíněno mnoho jmen, které by se mohly postavit proti Conoru McGregorovi, jako například Donald "Cowboy" Cerrone nebo Urijah Faber.
 
Charismatický Ir Conor McGregor si od roku 2013 začal raketově budovat kariéru úspěšného zápasníka v pérové ​​váhové kategorii. Na vrchol se dokázal propracovat přes sedm výher v řadě a ukončil jej dvěma asi nejvíc zajímavými v průběhu roku 2015 proti Chadovi Mendesovi při prvním boji o dočasný titul a s třináct vteřinovým Jose Aldem. Zápas proti Chadovi Mendesovi, se odehrál 11. července 2015, byl velmi vyrovnaný, ale navzdory rychlému průběhu zápasu, Mendes u konce druhého kola dostal pověstnou McGregorovu levačku, která ho okamžitě poslala k zemi. Po zápase se Mendes vyjádřil, že McGregor není žádný amatér a Aldo by si na něj měl dát velký pozor. Jak jsme mohli vidět, Jose Aldo si pravděpodobně pozor nedal a krutě za to 12. prosince 2015 v Octagonu zaplatil. McGregor ho totiž poslal k zemi za úctyhodných 13 sekund už v prvním kole a tímto si zaslouženě vybojoval opasek v pérové ​​váhové kategorii.
                                                                       
Kaliforňan Nate Diaz, pyšnící se obrovskou základnou fanoušků, vstoupí do klece po vydařeném zápase s Michaelem Johnsonem, který se konal 19. prosince 2015. Zápas trval krásná tři akcí nabité kola. Bylo se na co dívat a ani jeden ze zápasníků nešetřil údery. Rozhodovat se muselo na základě bodů, protože celý zápas byl velmi vyrovnaný. Nate Diaz vyhrál doslova jen o chlup ve třetím kole. V roce 2014 se postavil i proti zmíněnému šampionovi Rafaelu dos Anjosovi, ale po třech kolech prohrál na bodování.

Proti Conoru McGregorovi se postaví o sedm kilogramů těžší Nate Diaz. Populární Ir na sobě bude muset následující dny pořádně zamakat

Nakonec nám zbývá už jen tipovat vítěze souboje, ale o čem není pochyb je to, že to bude zajímavý zápas, který byste si neměli nechat ujít.

Domů
Sdílet
Diskuse