Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2016 16:37
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Zloději vstoupili do prodejny Apple oblečeni za zaměstnance. Ukradli zboží za 16 tisíc dolarů

ZAJÍMAVOSTI IPHONE
Uložit Uložené

Společnosti Apple můžeme děkovat za inovativní a inteligentní zařízení, které lze počítat na desítky milionů kusů. Avšak společnost má i své špatné dny.

O tom, že lidská drzost a neomalenost nezná mezí, už snad všichni vědí, ale následující případ vás stejně zaručeně zaskočí. V americkém New Yorku se totiž stala kuriózní loupež v jedné z prodejen populární značky Apple. Nejzajímavější na tom všem je, že právě probíhající loupeže si nikdo vůbec nevšiml a na všechno se přišlo až při hledání chybějícího zboží. Vše proběhlo naprosto bleskově, první lupič vstoupil do obchodu, kde si prohlížel vystavené zboží a choval se jako klasický zákazník, nic zvláštního. Po několika minutách do obchodu vstoupil i další muž, který byl však oblečen jako řadový zaměstnanec obchodu Apple Store, zamířil si to rovnou do místnosti, kde obvykle docházelo k opravám telefonů. V této místnosti posbíral 19 iPhonů v hodnotě 16 tisíc dolarů a zamířil si to za svým komplicem, který si telefony schoval k sobě a následně oba odešli.

Tento případ však není vůbec prvním, k podobným loupežím za použití naprosto stejného triku došlo v USA již několikrát. Jedním z těch největších se stal také v New Yorku, kde se dokonce zlodějům podařilo naprosto stejným způsobem vyloupit jeden a ten samý obchod dvakrát. Není však jasné, zda šlo o stejnou skupinku nebo jenom o náhodu. Tehdy se trojici zlodějů podařilo ukrást nejdříve 8 mobilních telefonů iPhone a následující měsíc už tolik nešetřili, přišli s propracovanější taktikou a odnesli si dokonce 59 iPhonů v hodnotě téměř 44 tisíc dolarů a ani zde si jich nikdo nevšiml.

Zpět
Sdílet
Diskuse