Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2016 18:40
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Říjnová nadílka očekávaných filmů vyláká do kin všechny milovníky filmů a zábavy celkově

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V říjnu má premiéru mnoho filmů z různých žánrů. Vyberete si?

Měsíc se s měsícem sešel, podzim vystřídal léto, což znamená, že Blockbusterům v kinech odzvonilo a přejde se na vážnější notu. Nemusíte se však bát, že byste si neměli z čeho vybrat. V sálech se promítne mnoho žánrů s množstvím oblíbených herců režírovaných schopnými režiséry.

1. Kubo a kouzelný meč - 6. 10. 
Skvělé trailery, recenze vychvalující snímek do nebes a krásná stop-motion animace. Ani to nepomohlo originálnímu příběhu od Laika Entertainment, aby prorazil a alespoň na sebe vydělal. My budeme rádi, když těch pár euro investujete. Myslíme, že nebudete litovat. Hlavním hrdinou příběhu je dobrosrdečný Kubo, který žije v malé vesničce, kde se oddaně stará o svou matku. Toto klidné soužití však přeruší blížící se hrozba v podobě invaze zlých duchů a sil. Pokud chce Kubo zachránit svět, musí se vydat na odvážnou a strastiplnou cestu s cílem nalézt magické brnění svého padlého otce, bájného samuraje. Svůj režijní debut si odbude prezident a zároveň držitel Annie Award za animaci, Travis Knight, o scénář se postarali Marc Haimes a Chris Butler (ParaNorman - oscarová nominace za nejlepší animovaný film) a co se týče herců, kteří propůjčí své hlasy, máme se skutečně na co těšit. Bude to například Matthew McConaughey, Rooney Mara, Charlize Theron, Ralph Fiennes či Art Parkinson.

2. Dívka ve vlaku/The Girl on the Train - 6. 10. 
Emily Blunt máme docela rádi, na adaptaci skvělého příběhu Dívka ve vlaku jsme se velmi těšili, ale první trailer nás moc nepřesvědčil a jinak na tom nebyl ani ten s pořadovým číslem dva. Příběh hovoří o rozvedené alkoholičce Rachel, která při každodenní cestě vlakem vídá mladý dokonalý pár. Jednoho dne však spatří něco hrozného a právě to ji dostane do pavučiny lží a tajemností. To je vše, co potřebujete vědět. Režíruje Tate Taylor (The Help), zatímco scénář mu napsala Erin Cressida Wilson (Secretary) a produkci zastřeší Marc Platt (Drive, Bridge of Spies), Jared Leboff (Scott Pilgrim vs. the World) a Celia D. Costas (Closer) . Hrají Emily Blunt (Sicario), Rebecca Ferguson (M: I - Rogue Nation), Edgar Ramirez (Point Break), Justin Theroux (American Psycho) či Luke Evans (trilogie The Hobbit). Snad nám Emily a spol. napraví chuť v kinech.

3. Zilionáři/Masterminds - 13. 10. 

Režisér Božího zápasníka či Napoleon Dynamit natočil šílenou komedii se Zachem Galifianakisem, Owenem Wilsonem a Kristen Wiig. Pokud máte rádi humor Galifianakise a jeho filmy, pravděpodobně se vám bude líbit i komedie Zilionáři. Stopáž navíc činí jen něco přes hodinu a půl, takže by to mohlo uběhnout skutečně rychle a v zábavném tempu. David Ghantt (Galifianakis) je obyčejný průměrný policejní strážník, který má na starosti přepravu peněz v takovém tom typickém obrněném autě. Zábleskem na změnu v jeho stereotypním životě se stává koketní kolegyně Kelly Campbell (Wiig). Spolu s neúspěšnými kriminálníky, kterým šéfuje Steve Chambers (Wilson), zorganizují přepadení se zoufalým plánem, který však opravdu klapne. David tak spolu se svými kumpány ukořistí 17 milionů dolarů z vlastního auta. Problém však je, že prachy mají Chambersovi muži, kteří je začnou utrácet na úplné kraviny, a že na místě zůstaly důkazy, které vedou k Davidovi a že ho ještě chce odkráglovat nějaký nájemný lovec lidí se jménem Mike McKinney (Jason Sudeikis). Takže dost chaotická zápletka.

4. Tohle je náš svět/Captain Fantastic - 13. 10.
Viggo Mortensen vzal svou manželku do hor, kde zplodili hned několik dětí a rozhodli se tam prožít svůj život. Když však manželka umře a otec je na své děti sám, nastanou velké problémy. Trailery vypadaly úchvatně, snímek na festivalech zabodoval a recenze jsou pozitivní. Zbývá jen čekat, nakolik se to podaří.


5. Inferno - 13. 10.

Teprve nedávno bylo oznámeno, že Dan Brown přinese na pulty knihkupectví nejnovější příběh profesora Langdona již v roce 2017. Rok předtím, a tedy již za dva týdny, uvidíme v kinech třetí film podle jeho příběhů, ve kterém si hlavní roli zopakuje brilantní Tom Hanks. Sekundovat mu bude Felicity Jones či Omar Sy. Režíruje znovu Ron Howard (Andělé a démoni, Da Vinciho kód). Do třetice mu to snad vyjde na jedničku. Podle trailerů se je rozhodně na co těšit a my věříme, že kromě hereckého a režijního talentu se dočkáme i kvalitního scénáře a akční vložky. Více o ději zjistíte zde.



6. Operace Anthropoid - 13. 10. 

Nejočekávanější česko slovenský film si už svou premiéru odbyl na mnoha festivalech, přičemž jsme na jednom z nich byli i my a přinesli jsme vám odtud recenzi. Rozhodně to není adept na titul roku, ale na naše poměry oplývá slušnou kvalitou, hrají v něm známé hollywoodské obličeje, které sdílejí scény s českými herci a děj mluví o důležitých událostech naší historie. Jinými slovy, více než vhodný kousek na příjemný kino večer. Více informací naleznete zde.



7. Jack Reacher: Nevracej se - 20. 10. 

Tom Cruise je stále velkou hollywoodskou hvězdou, která bere nabídky jen za velké peníze. Po skvělém, posledním Mission: Impossible a vydařeném Jacku Reacherovi se představí v mnoha ambiciózních projektech, ale nejdříve se vrátí coby Jack Reacher. Co se samotného příběhu týče, moc o něm zatím nevíme. Něco však přece. Kroky hlavního hrdiny (Tom Cruise) by měly směřovat do severovýchodní Virginie, kde se má setkat s novým velícím důstojníkem, Susan Turner (Cobie Smulders - Maria Hill v MCU). Ta je ale, jak se dozvídáme z přiložené ukázky, zatčena pro podezření ze špionáže. A protože Reacher je vzápětí obviněn z vraždy staré šestnáct let, nezbývá mu nic jiného, ​​než utéct před zákonem, zahájit vlastní vyšetřování a očistit nejen své, ale i jméno Turnerové. Režíruje Edward Zwick (Blood Diamond, The Last Samurai), jemuž se scénářem pomáhal i Richard Wenk (The Equalizer) spolu s Marshallem Herskovitzom (The Last Samurai) a kromě výše zmíněných herců se objeví i Danika Yarosh, Austin Hebert, Patrick Heusinger, Aldis Hodge, Robert Knepper či Holt McCallany.



8. Bezva ženská na krku - 20. 10. 

Celkem slibně vypadající česká komedie, která nevypadá trapně a brakově? No hurá! Nic proti naší kinematografii, alespoň se nějaké komedie točí, ale všichni dobře víme, jak to většinou dopadá. Bezva ženská na krku však vypadá velmi energicky, sem tam se u traileru pousmějete, no a dějem nás provázejí skvělí herci, na které se dobře dívá. Více už však v traileru.


9. Zúčtování/The Accountant - 27. 10.
Ben Affleck se nás znovu pokusí přesvědčit, že je skvělým hercem. A někteří mu to i sežereme, protože v The Accountant bude hrát drsného, ​​nesmírně inteligentního zabijáka, který se neumí usmívat. Tyto role mu jdou nejlépe, takže se dá očekávat, že pod Gavinem O'Connorem ze sebe dostal maximum. Christian pracuje pro zločinecké organizace a upravuje jim účetní knížky, pomalu si na něj ale začíná svítit oddělení pro takové nelegální případy. Smyčka se začíná utahovat více a více a počet těl narůstá. Musíme říct, že jsme mile překvapeni a také mnohem více natěšení. Kromě Afflecka a Kendrick uvidíme J. K. Simmonse, Jona Bernthala (že bychom se dočkali souboje Punishera s Batmanem?), Jean Smart, Cynthii Addai-Robinson, Jeffreyho Tamboru a další. Režíruje již zmíněný Gavin O'Connor (Warrior, Miracle, Pride and Glory) podle scénáře od Billa Dubuque (The Judge). Díky silnému násilí a nadávkám dostal The Accountant rating R.


Kromě toho se můžeme těšit na česko slovenský film Pírko, který jsme vám představili jen před pár hodinami, takže pokud se o něm chcete dozvědět více, klikejte sem. Na své si přijdou i fanoušci rodinných dramat, a to díky Devíti životům pana knírka. Ve snímku se po autonehodě převtělí do kocoura postava Kevina Spaceyho. Má týden na to, aby dokázal, že svou rodinu skutečně miluje, a že není takový sobec, jinak navždy zůstane kocourem. Premiéru budou mít i thrillery Devátý život Louise Draxe a Zvětšenina. No a v neposlední řadě zde máme skvěle hodnocený Road Movie American Honey s Shia LaBeoufem, který se představil povedenými trailery a rozhodně si žádá naši pozornost.

Domů
Sdílet
Diskuse