Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2016 16:49
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák Oskar Almássy

20 osvědčených, ale i docela nových seriálů, na které se v roce 2017 těšíme nejvíce

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Od Game of Thrones přes Mr. Robot a Narcos až po hity od Netflixu jako House of Cards nebo Stranger Things.

Loni jsme vám přinesli výběr nejzajímavějších seriálů v menším počtu, takže si to vynahradíme rovnou více než dvaceti televizními projekty, po kterých byste se v roce 2017 měli ohlédnout.

1. Game of Thrones

I když si na premiéru již v pořadí sedmé a zároveň i poprvé zkrácené série populárního seriálu Game of Thrones počkáme o něco déle než obvykle, na našich obrovských očekáváních to nemění absolutně nic. Osudy mnoha postav, které jsme po dlouhou, předlouhou dobu sledovali převážně odděleně, se totiž pomaličku začínají vzájemně proplétat a konečně dojde i na toužebně očekávané střety jednotlivých aliancí. Koneckonců, nedávné zprávy o natáčení dosud největší bitvy celého seriálu hovoří jasnou řečí. Pro věrné fanoušky seriálu tak jde o absolutní jedničku příštího roku. Nadcházející sedmička epizod dorazí někdy v létě 2017 a na tomto odkazu si můžete přečíst všechny teorie a uniklé informace ze scénáře, které jsme mohli z internetu sesbírat.

20 osvědčených, ale i docela nových seriálů, na které se v roce 2017 těšíme nejvíce
Zdroj: HBO

2. American Gods

Stejnojmenná televizní adaptace oceňovaného fantasy románu American Gods, za kterým stojí známý anglický spisovatel Neil Gaiman, nás zavede do moderního světa plného různých božstev, existujících ve fyzické podobě mezi námi a přežívajících skrz lidskou víru v ně. Společně s postavou jménem Shadow se tak vydáme na cestu napříč Severní Amerikou, abychom shromáždili co nejvíce starých bohů ve snaze připravit se na epickou bitvu proti bohům novým. Seriál zastřeší stanice Starz a na scénáři pracoval dokonce i samotný Gaiman. Premiéra American Gods je momentálně naplánována na první polovinu roku 2017.

3. Mindhunter

Slavný režisér David Fincher se vrací do seriálového kolotoče. A opět spojí své síly se streamovacím gigantem jménem Netflix. Už příští rok nám totiž naservíruje adaptaci knižního bestselleru Mindhunter: Inside the FBI's Serial Crime Unit, za kterým stojí John Douglas spolu s Markem Olshakerem. Krimi seriál Mindhunter bude zasazen do roku 1979 a jeho příběh se bude točit kolem dvojice FBI agentů, která vede rozhovory s uvězněnými sériovými vrahy, aby se následně pokusila vyřešit některé otevřené případy. Minimálně pilotní epizodu zrežíroval sám Fincher. Přesné datum premiéry bohužel v těchto chvílích ještě neznáme.

20 osvědčených, ale i docela nových seriálů, na které se v roce 2017 těšíme nejvíce
Zdroj: Netflix

4. Star Trek: Discovery

Zatímco filmový svět Star Treku zažívá díky úspěšnému rebootu v podání J. J. Abramse opravdu krásné časy, na poli seriálovém se o této značce až tak velmi nemluvilo. Tedy až donedávna. Americká stanice CBS totiž již nějakou dobu připravuje nový televizní projekt s názvem Star Trek: Discovery. A přestože se musela potýkat s menšími produkčními problémy, teď jí už v pokroku nebrání absolutně nic. Třináctidílná série by měla tvořit jakýsi můstek mezi Star Trek: Enterprise a originálními sériemi, přičemž se bude zabývat incidentem z historie Hvězdné flotily, který zatím nikdy nebyl prozkoumán blíže. Pilotní epizoda spatří světlo světa v květnu 2017.

20 osvědčených, ale i docela nových seriálů, na které se v roce 2017 těšíme nejvíce
Zdroj: CBS

5. Twin Peaks

Dnes již kultovní seriál Twin Peaks z roku 1990, za kterým nestojí nikdo jiný než legendární tvůrce David Lynch, se po více než dvou dekádách dočká pokračování v podobě série s pořadovým číslem tři. Ta bude navazovat na poslední díl druhé série a kromě samotného Lynche či scenáristy Marka Frosta by se měla vrátit i většina původního štábu a hereckého obsazení, takže se můžeme opět těšit na pořádnou mysteriózní jízdu plnou tajemných výplodů Davidovy mysli. Nadcházející série se nachází již ve fázi postprodukce, bude sestávat z osmnácti epizod a její premiéry na stanici Showtime se dočkáme už možná v dubnu.

6. Big Little Lies

Hvězdně obsazená sedmidílná minisérie od HBO a režiséra snímků jako Demolition, Wild nebo Dallas Buyers Club představí lákavou tragikomedii o třech matkách, jejichž bezchybné životy budou narušeny poté, co vyjdou najevo jejich soukromá tajemství. Seriálová adaptace stejnojmenného bestselleru od autorky Liane Moriarty navíc slibuje zajímavý mix vztahového dramatu, přetvářky, lží a jednoduše všeho, co k tomu patří. Seriál s názvem Big Little Lies, díky kterému uvidíme na společné obrazovce například Nicole Kidman, Reese Witherspoon a Shailene Woodley, budeme moci sledovat již od 19. února 2017.

7. Sherlock

Ano, v roce 2017 si konečně přijdou na své i všichni věrní příznivci televizního Sherlocka. Od poslední epizody třetí série uběhly téměř dva celé roky, je tedy jasné, že vysoká očekávání jsou opět právem namístě. Je sice pravdou, že parádní viktoriánský speciál, kterým nás britská stanice BBC obdařila ještě začátkem tohoto roku, náš hlad po nových dobrodružstvích s Benedictem Cumberbatchem a Martinem Freemanem trochu utišil, ale ani zdaleka nezasytil tak, jak bychom chtěli. První část již v pořadí čtvrté série uvidíme hned na druhý den po silvestrovských oslavách, a tedy 1. ledna.

8. The Deuce

Vše zatím nasvědčuje tomu, že v HBO budou mít opravdu silný rok. Tato americká stanice totiž kromě každoroční stálice jménem Game of Thrones a výše zmíněné novinky Big Little Lies uvede i slibný dramatický seriál s názvem The Deuce. Stojí za ním bývalý policejní reportér David Simon (The Wire, Show Me a Hero) a jeho příběh se bude soustředit na legalizaci a následný vzestup pornoprůmyslu v New Yorku v sedmdesátých letech minulého století. O kvalitu by mělo být postaráno i po herecké stránce, které jasně dominuje například James Franco či Maggie Gyllenhaal. Kdy přesně se v roce 2017 osmičky půlhodinových epizod dočkáme, momentálně říct nedokážeme.

20 osvědčených, ale i docela nových seriálů, na které se v roce 2017 těšíme nejvíce
Zdroj: HBO

 

9. Maniac

Režiséra jménem Cary Fukunaga, který nás v roce 2014 totálně odzbrojil vynikající první sérií True Detective, určitě netřeba nijak blíže představovat. Co však za zmínku rozhodně stojí, je jeho desetidílná černá komedie s názvem Maniac. Zastřeší ji Netflix, bude čerpat ze stejnojmenného norského seriálu a představí nám muže zavřeného v psychiatrickém ústavu, který ve svých snech uniká do světa fantasy, kde je hrdinou. Ztvární ho herec Jonah Hill, přičemž v roli další pacientky mu bude asistovat půvabná Emma Stone. Tak jako u více projektů v seznamu, i v tomto případě víme pouze tolik, že seriál uvidíme někdy v roce 2017.

10. Sense8

Rok 2015 měl pro známé sourozenecké duo The Wachowskis dozajista příchuť dvojího charakteru. Tvůrci slavného Matrixu a jeho pokračování se nejprve postarali o pořádný přešlap v podobě Jupiter Ascending, jen aby nám pak všem vytřeli zrak peckou Sense8, která se v té době právem zařadila k těm nejlepším seriálovým novinkám roku. Tento počin přinesl do televizních vod pořádně svěží vítr, a proto není divu, že na nové epizody čeká ohromné množství lidí po celém světě. Inu, po nedávno zveřejněných novinkách již velmi dobře víme, že Netflix vypustí všechny části 5. května 2017. Už 23. prosince jsme se přitom dočkali vánočního speciálu.


11. Taboo

Tom Hardy se svým otcem vymysleli zajímavý námět na temný dobový seriál, který nebude překypovat hereckými hvězdami, ale zkusí zaujmout svou formou a obsahem. Pevně věříme, že i kvalitní režií. Taboo startuje na FX již v lednu, takže se již brzy dozvíme, zda se Tom Hardy trefil do černého, nebo by se měl i nadále raději věnovat filmům. My se ale těšíme. A protože jsme jen před pár dny mluvili o seriálu při příležitosti vydání nového traileru, více se o něm dozvíte po kliknutí sem.


12. Netflix - Marvel spolupráce

Těžko si vybrat mezi těmito třemi seriály, a protože jsou součástí jednoho provázaného netflixáckeho světa, v krátkosti si něco řekneme o všech třech. 13 epizod první série Iron Fista budeme mít možnost vidět již v březnu, v létě bude následovat debut Punishera, no a všichni se již nesmírně těšíme na setkání všech dosavadních hrdinů, anithrdinů, nováčků a vedlejších postav v The Defenders, kteří se prezentovali velmi, ale velmi stylovým teaserem. Nakonec, Daredevil nám už neuvěřitelně chybí.


13. House of Cards

Frank Underwood pokračuje ve své nemilosrdné cestě za ultimátní mocí. Překonal zdravotní potíže, spory s Putinem ruským prezidentem a dokonce i atentát. Co ho čeká dál? To všichni dobře víme, netušíme však, jak si s tím poradí a upřímně, celkem by se hodilo prohlédnout si 4. sérii znovu. Ta roční přestávka je fakt neskutečně dlouhá, nemluvě o tom, že Netflix o nejnovějších částech neprozradil jediné slovo, o jakýchkoli záběrech ani nemluvě. Po slabší 3. sérii se House of Cards opět vyhouplo mezi elitu a my se už nemůžeme dočkat velkého finále.

20 osvědčených, ale i docela nových seriálů, na které se v roce 2017 těšíme nejvíce
Zdroj: Netflix

14. Better Call Saul

Místy lepší než Breaking Bad. Skvělý seriál s úžasným vývojem postav, nečekaným humorem a perfektními zvraty nabízí mimo jiné pohled na život Jima McGilla alias Saula ještě předtím, než potkal Waltera Whitea. A že vedl skutečně zajímavý život. Pokud jste měli rádi atmosféru a postupné budování napětí a větších událostí v Breaking Bad, Better Call Saul si bezvýhradně zamilujete.

20 osvědčených, ale i docela nových seriálů, na které se v roce 2017 těšíme nejvíce
Zdroj: AMC


15. Mr. Robot

Rami Malek a Christian Slater v životních rolích. Mr. Robot je geniální napsaným příběhem mladého hackera, jehož vlastní strašidla dohnala k činům, které změnily chod lidstva a nesmazatelně se zapsaly do jeho dějin. Perfektní dějová výstavba, pár skvěle vybudovaných zvratů, občas očekávaných, ale někdy skutečně překvapujících, bezchybní herci a scénář, který vás naučí, že věřit nemůžete nikomu, natož hlavní postavě. Druhá série sice začala pozvolna, a když ji uvidíte, pochopíte, proč to byla místy v prvních částech taková vata a že to mělo svůj dobrý účel, co se však dělo od „Alfovy“ epizody bylo něco neuvěřitelného, ať už mluvíme o obsahové rovině nebo kvalitách plynoucích z režie, výpravy a hereckých koncertů.

20 osvědčených, ale i docela nových seriálů, na které se v roce 2017 těšíme nejvíce
Zdroj: USA


16. Guerilla

Ani velmi nevíme, o čem to bude, ale cítíme potenciální hit. Píše se rok 1970 a zamilovaný párek osvobozuje politického vězně. Následně spolu zakládají tajnou mini společnost. Seriál vzniká pod producentskou taktovkou Idrise Elby (zahraje si hlavní roli), přičemž produkuje i samotný tvůrce John Ridley (zrežíroval první dvě epizody a finále, o zbývajících 5 částí se postará Sam Miller).

20 osvědčených, ale i docela nových seriálů, na které se v roce 2017 těšíme nejvíce
Zdroj: Sky Atlantic


17. Narcos

Pablo Escobar je mrtvý, ale Kolumbie není ani zdaleka očištěna od drogových dealerů. Dvojice agentů DEA – agent Murphy a agent Pěna si je toho dobře vědoma a zřejmě se na ně můžeme těšit i ve třetí sérii, která se momentálně pilně natáčí. Tvůrci se v ní zaměří hlavně na kartel Cali, ale také nové hráče, kterým smrt Escobara otevřela mnohé dveře. Ještě to bude zajímavé, i když, Narcos bez Wagnera Moury nám v této chvíli připadá jako Dva a půl chlapa bez Charlieho Sheena.

18. Stranger Things

Prý je to přehajpované, se spoustou scenáristické vaty a nefungující spletí nostalgie a vykradených nápadů? I takový názor bereme, na nás to však působí zcela opačně. Stranger Things jsme se nemohli nabažit. Zaujaly nás dětské postavy, zamilovali jsme se do světa Upside Down a neskutečné atmosféry a chrochtali jsme blahem při každém větším i menším odkazu na staré hity a tvorbu několika milovaných a uctívaných tvůrců. Nakonec, jsme přesvědčeni, že nikdo E.T.ho a konkrétní scénu na kolech neuctí více a lepším způsobem, než jak to udělali bratři Dufferovi v tomto počinu. V druhé sérii toho má být přitom ještě více.

20 osvědčených, ale i docela nových seriálů, na které se v roce 2017 těšíme nejvíce
Zdroj: Neflix


19. Legion

Nikdo vlastně neví, o čem to bude a poslední trailer nás spíše odradil, ale pevně věříme, že mutantský projekt Legion bude černým koněm příští sezóny. Hovoří se také o tom, že tak trochu spojí MCU a svět X-Men, ale i kdyby ne, nic se neděje. Hlavní bude, aby seriál zaujal kvalitou, bojíme se však, že dopadne podobně jako Preacher, jehož první sérii jsme nezvládli ani dokoukat.


20. Prison Break

Očekávaný návrat Michaela Scofielda, jeho bratra Lincolna Burrowse a jejich známých bude možná seriálovou událostí roku, alespoň co se širšího a diváčtějšího pojetí týče, ale upřímně, v redakci jsme na to už téměř zapomněli. Nejenže se 5. série už neuvěřitelně dlouho ani nepřipomněla, už vlastně ani nevěříme, že to nebude podobný chaos jako při poslední sérii. Prý má jít o definitivní ukončení příběhu dvou bratrů toužící po spravedlnosti a svobodě, jsme tedy zvědaví, s čím scénáristé přišli tentokrát.


21. Ash vs. Evil Dead

Tak dobře, trochu jsme vás tím počtem seriálů na titulce oklamali, ale 20 vypadá v nadpisu lépe než 21 a my jsme vás o Ashe nechtěli ochudit, protože si k němu stále mnoho lidí nenašlo cestu. A to je velká škoda, vzhledem k faktu, že jde o jeden z nejzábavnějších seriálů současnosti kombinující směs hororu, komedie a gore šíleností. Bere si to nejlepší z původní Raimiho trilogie a vždy přidává i něco originálního. Závěry sérii jsou sice místy o držku (ta druhá měla mít zcela jiný a mnohem lepší konec, ale nakonec byl vyškrtnut), ale celkový koncept se nám stále líbí, akorát se už trochu začínáme obávat, čím nás chce překvapit 3. série.

20 osvědčených, ale i docela nových seriálů, na které se v roce 2017 těšíme nejvíce
Zdroj: Starz


Bonus: A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events je úspěšná knižní série plná černého humoru a hravé morbidity. Jejím autorem je Lemony Snicket (alias Daniel Handler) a v kinech jste možná zaznamenali adaptaci z roku 2004 s Jimem Carreym. Snímek nedopadl vůbec špatně, avšak další pokračování nenásledovala. Netflix se tedy rozhodl vyrukovat s vlastní miniseriálem a zveřejnil první teaser. Příběh je o třech sourozencích Baudelairových: Violet, Klausa a Sunny. Ti ztratili rodiče při obrovském požáru, který mimo jiné zničil celý jejich dům. Sourozenci se proto musí přestěhovat ke svému vzdálenému příbuznému – hraběti Olafovi. Ten však má k ideálnímu rodiči sakra daleko. Je krutý, násilnický a první, na co myslí, je, jak by se tří otravných děcek co nejdříve zbavil. Samozřejmě tak, aby mu připadl jejich obrovský majetek. Trailer níže by vám měl dostatečně ukázat, jak to bude vypadat ve finále.


Animované bonusy: Rick and Morty a Bojack Horseman

Zatímco Bojack je trošku jiný level a rozhodně nejde o projekt pro teenagery, dát by mu měl šanci každý z vás. Pokud máte rádi inteligentní a vtipně podložené kritizování společnosti ve světě na to speciálně určeném, skvělý animovaný počin of Netflixu je pro vás jako stvořený. Naše animáky jsou v bonusech i skrz fakt, že jsme z nich hodně v propagací neviděli, nemluvě o tom, že netušíme, kdy se dočkáme 3. série Ricka a Mortyho, ze které jsme neviděli jediný obrázek, akorát tak pár storyboardů v pohybu (ačkoli působí úžasně). Nepochybně jedny z nejlepších animovaných seriálů 21. století by neměly ujít vaší pozornosti ani v příštím roce.

Domů
Sdílet
Diskuse