Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2017 2:35
Čas čtení 0:00
Martin M.

Vybíjí se ti iPhone v zimě příliš rychle nebo se ti úplně vypíná? Přečti si, co je příčinou

ZAJÍMAVOSTI IPHONE
Uložit Uložené

Zima se přeci s jablky nemaže.

Tento rok pro hatery chladného počasí nezačal příliš příjemně, ale nejen lidé mohou mít zimu v zubech. Týká se to i našich oblíbených jablečných smartphonů, které pokud by dokázaly mluvit, pořádně by si postěžovaly. Pokud i ty patříš mezi majitele telefonu od kalifornského giganta, určitě jsi už zažil situaci v chladném počasí, kdy se při používání tvůj iPhone extrémně rychle vybíjel či dokonce řekněme při 20-30 % baterie a níže rovnou vypnul

Ptáš se, proč se to týká hlavně iPhonů? Všechny iPhony totiž používají lithium-ion polymerovou baterii, ve zkratce Li-Pol, která se od klasických Li-ion trochu liší. Jsou sice lehčí a jejich životnost je delší než tomu je u Li-ion baterií, na druhou stranu jsou však velmi citlivé na změnu teploty. Zejména při chladném počasí a nižší teplotě se kapacita baterie rapidně sníží, což je také důvodem rychlého vybíjení iPhonu nebo úplného vypnutí. A nemusí přitom jít o žádné extrémní teploty.

Vybíjí se ti iPhone v zimě příliš rychle nebo se ti úplně vypíná? Přečti si, co je příčinou
Zdroj: i1.wp

O jakých teplotách je zde tedy řeč? Inu, Apple doporučuje používat iPhone při teplotě od 0 °C do 35 °C, jelikož příliš nízká a zároveň i vysoká teplota tvé baterií prostě neprospívá. Pokud bez scrollování Facebooku nebo Messengeru nemůžeš vydržet a nevadí ti omrzliny na rukou, musíš počítat s tím, že tvá baterie dostává pořádně zabrat. V horším případě, jakým je teplota pod -20 °C, bys měl svůj iPhone opravdu odložit, pokud chceš předejít serióznímu poškození. To však neznamená, že všechny ty menší výpadky a používání v nižších teplotách nemají na tvé zařízení negativní efekt z dlouhodobého hlediska. Takže pokud neplánuješ svůj iPhone po dvou letech vyměnit za nový, měl by ses o něj starat.

Vybíjí se ti iPhone v zimě příliš rychle nebo se ti úplně vypíná? Přečti si, co je příčinou
Zdroj: thewirecutter

Abys předešel výpadkům a poškození zařízení, udržuj ho v teple. Hoď si ho do vnitřní kapsy na své bundě a nekontroluj displej každých 5 minut, věř mi, dá se to vydržet. Pokud jej opravdu potřebuješ používat, můžeš použít ochranný kryt, který alespoň trochu pomůže proti nízké teplotě. Nejideálnější varianta je však iPhone venku v chladném počasí používat opravdu jen nezbytně.

Domů
Sdílet
Diskuse