Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2017 21:49
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Kontroverzní nápoj Kefírer se loučí. Vůdce mezi kefíry dá zítra do prodeje posledních 400 kusů, poté proti sobě definitivně obrátí zbraň

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kefírer se vydává na poslední tažení. Limitovaná edice zítra přinese posledních 400 kusů, po kterých značka nadobro zanikne.

Nápoj Kefírer vám zřejmě nemusíme nijak blíže představovat. Tento politicky nekorektní artikl z dílny mladých kreativců z jihomoravské metropole – jmenovitě Davida Koutného, Lukáše Lukeše a Tomáše Musila – budil během loňského května v médiích a na sociálních sítích nemalé emoce. Někteří žertík trojice Brňáků ocenili, jiní nápad kritizovali. A ačkoliv to nebylo původně záměrem autorů, z povedeného vtipu se nakonec stala skutečná značka. Produkt však neměl dlouhého trvání. 

Problémy nastaly ve chvíli, kdy se kvůli logu nápoje začali svých práv domáhat autoři obálky ke knize Už je tady zas z roku 2012 (později se dočkala i filmové adaptace), kterou zdobí téměř identická podobizna nacistického diktátora. Právní nepříjemnosti tak Kefírer na několik měsíců prakticky pohřbily, ten se však nyní po mimosoudní domluvě vydrápal skrz hlínu zpátky na povrch mezi živé, aby řekl své poslední slovo.

Kontroverzní nápoj Kefírer se loučí. Vůdce mezi kefíry dá zítra do prodeje posledních 400 kusů, poté proti sobě definitivně obrátí zbraň
Zdroj: Kefírer

V obsáhlém příspěvku, který byl před pár dny zveřejněn na facebookové stránce Kefíreru, autoři vysvětlují důvody několikaměsíčního odmlčení a pro všechny zklamané příznivce si připravili jednu potěšující zprávu, jakési „světlo na konci komínu“, a sice, že 17. května, tedy zítra, půjde do prodeje limitovaná edice posledních 400 kusů nekorektního nápoje, po kterých značka již definitivně odejde na věčnost.

Prodávat se bude v Brně, konkrétně kousek vedle Zelného trhu v Expediční klubovně na Jezuitské 1, kde bude prodej zahájen ve 14:00. A skončí, až se všechny zásoby vyprodají. Cena za jednu lahev bude činit symbolických 194,5 korun, která je dána vysokými náklady a omezeným počtem kusů, které jsou určeny hlavně pro skalní fanoušky.

„Díky moc všem za tuhle jízdu, byla to s váma fakt sranda,“ loučí se trio Brňáků na konci příspěvku. Příběh tohoto nadproduktu a vůdce mezí kefíry, z něhož se stal virální hit, se tak po několika peripetiích uzavíráJaký názor na nápoj Kefírer máte vy? Půjdete si stoupnout do řady na poslední kusy z limitované edice? Dejte nám vědět níže v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse