Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2017 18:44
Čas čtení 0:00
Marek R.

Čeští hokejisté o medaile bojovat nebudou. Stopku jim ve čtvrtfinále dala reprezentace Ruska

SPORT
Uložit Uložené

Rusům jsme dokonce nevstřelili ani jeden gól.

Dnes, ve čtvrtek 18. května, byly na programu všechny čtyři zápasy čtvrtfinále mistrovství světa v hokeji a k naší radosti se mezi osm nejlepších mužstev dostali i hokejisté České republiky. Naši kluci obsadili v pařížské skupině třetí příčku za 13 bodů, což znamenalo, že v souboji o postup do semifinále je čekal druhý tým z kolínské skupiny, kterým byl hvězdami nabitý tým Ruska. Ti předvádějí na šampionátu kvalitní výkony, hned ve svém úvodním zápase porazili Švédsko, s outsidery také neměli problémy, ale z prvního místa ve skupině je vytlačili hokejisté Spojených států amerických, kteří je porazili ve vzájemném zápase.

My jsme si v zápase museli dávat pozor hlavně na jejich ofenzívu, neboť v sedmi zápasech vstřelili až 35 gólů a hlavně Panarin nebo Kučerov jsou ve výborné formě. Dominantou našeho soupeře jsou i přesilové hry, neboť ve skupině využili neuvěřitelných 54,17 % početních převah. Historie vzájemných duelů těchto dvou týmů na mistrovství světa je mimořádně bohatá. Naposledy se setkali loni, když čeští hokejisté v základní skupině v Moskvě zaskočili domácí výběr jednoznačným triumfem 3:0. A my jsme věřili, že je zaskočíme i nyní.

V úvode zápasu sme boli aktívnejším tímom, no naše šance sme nedokázali využiť a prišiel trest zo strany súpera. Otvárací gól duelu strelil Orlov, ktorý po Plotnikovovej prihrávke s prehľadom prekonal Francouza. V úvodnej tretine sme inkasovali aj druhýkrát, tentoraz Rusi predviedli svoje umenie v presilovej hre, kedy po prihrávke Kuznecova previedol svoju výbornú formu Kucherov. V prvej dvadsaťminútovke sme nehrali zle, len nám chýbalo viac šťastia v koncovke a v ďalších tretinách sme tak ešte museli pridať, aby sme dokázali otočiť priebeh duelu. Druhá tretina sa hrala vo výbornom tempe, no prekvapujúco sme sa v nej gólu nedočkali. Zápas však nebol zďaleka stratený, keďže dvojgólový náskok v hokeji nič neznamená a naši chalani mali ešte 20 minút na to, aby potešili celé Česko.

V úvodu zápasu jsme byli aktivnějším týmem, ale naše šance jsme nedokázali využít a přišel trest ze strany soupeře. Otevírací gól duelu vstřelil Orlov, který po Plotnikovově přihrávce s přehledem překonal Francouze. V úvodní třetině jsme inkasovali i podruhé, tentokrát Rusové předvedli své umění v přesilové hře, kdy po přihrávce Kuzněcova převedl svou výbornou formu Kučerov. V první dvacetiminutovce jsme nehráli špatně, jen nám chybělo více štěstí v koncovce a v dalších třetinách jsme tak ještě museli přidat, abychom dokázali otočit průběh duelu.

Druhá třetina se hrála ve výborném tempu, ale překvapivě jsme se v ní gólu nedočkali. Zápas však nebyl zdaleka ztracen, protože dvoubrankový náskok v hokeji nic neznamená a naši kluci měli ještě 20 minut na to, aby potěšili celé Česko. Ani v ní jsme však nenašli recept na Vasilevskiho, jehož jsme za 60 minut nepřekonali ani jednou a takto se jednoduše zápasy vyhrávat nedají. Naopak, náš soupeř se prosadil i v této třetině, a proto ve čtvrtfinále prohráváme s Ruskem 3:0 a domů se vracíme bez medaile.

Orlov si počkal a přesně zamířil

Ruské přesilové hry stojí za to

 

 

Panarin a Kučerov, dva nejlepší ruští hráči turnaje

Domů
Sdílet
Diskuse