Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2017 9:53
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Prostitutky v Liverpoolu musí svá těla prodávat za 4 libry. Vysoká konkurence tlačí ceny níž a níž

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nával žen z východní Evropy způsobuje problémy.

Pokud se žena dostane do situace, z níž vidí východisko výlučně v prostituci, pak jí není co závidět. Prostituce sice ve Spojeném království existuje v jakési šedé zóně, protože za sexuální služby je možné platit i dostávat peníze, ale klienty si ženy nesmí hledat na ulicích ani prostřednictvím pasáků, takže pracovat v prostituci zcela legálně je velmi složité.

Kromě technických komplikací, v novém dokumentu britské televize BBC reportéři vyšli do ulic města Liverpool, které je proslulé svou vysokou koncentrací lehkých žen, aby zjistili, jak se situace vyvíjela za poslední roky. Po pár rozhovorech a setkáních zjistili, že práce prostitutky v Liverpoolu už ani zdaleka není tak lukrativní, jak by se mohlo zdát ještě před pár lety. Místním domácím prostitutkám způsobuje obrovská konkurence doslova existenční problémy. Příval žen z východní Evropy zapříčinil extrémní tlak na snižování cen a muž jménem Liam žijící přímo v liverpoolském Red Light Districtu dokonce přiznal, že mnohé ženy jsou ochotné nechat si za sex zaplatit obyčejné 4 libry, což je v přepočtu zhruba 120 korun.

Liam nepracuje jako pasák, ale jako muž, který dává na prostitutky pozor, přičemž od nich nedostává žádné peníze a platí mu jen nápoje či jídlo. On jim za to na oplátku zaručuje bezpečnost a vyhovuje jim to oboustranně, jenže při cenách kolem 4 liber zanedlouho nebude za co platit ani pokrmy. I Liamova bývalá přítelkyně pracuje jako lehká žena a přiznala, že musela výrazně snížit ceny svých služeb, protože konkurence je zatlačila na úplné dno. Natalia, jak zní její jméno, pracuje jako prostitutka kvůli tomu, aby si mohla vydělat na drogy a právě drogy jsou jedním z největších důvodů, proč zejména ženy z Chorvatska či Srbska snižují ceny na minimum.

Domů
Sdílet
Diskuse