Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2017 1:26
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V nejnebezpečnější místnosti ti stačí strávit jen pár minut a nevyhneš se smrti. Ukrajinský sklep už má na svědomí alespoň jeden život

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hluboko pod zemí leží nejnebezpečnější místnost na světě.

Kde se nachází to nejnebezpečnější místo na celém světě? Jasně, hodnotit nebezpečí můžeme různými způsoby, ale YouTube kanál RealLifeRoom se rozhodl pro tu nejoptimálnější cestu. Na dané místo si můžeš vzít cokoli jen budeš chtít, ať už jde o auto, dostatek jídla, zbraně nebo klidně i léky či drogy. Ale ani jedna z těchto věcí ti nepomůže, aby ses ubránil nebezpečí, které se skrývá v jednom ukrajinském sklepě.

Určitě víš, že v roce 1986 několikrát vybuchla jaderná elektrárna v Černobylu. Desítky tun jaderného odpadu tehdy prorazily několik pater a kolem všeho musely být postaveny dva speciální sarkofágy, aby zabránily šíření radiace. Vědci následně strávili několik let prohledáváním okolí, aby si lidstvo bylo stoprocentně jisté tím, že nehrozí žádný neočekávaný problém a je dobře, že se tak dělo. Skupině vědců se totiž podařilo detekovat speciální sklep, kde se stále nachází přibližně dvě stě tun odpadu, přezdívá se Elephant's Foot. V době objevu by ti stačilo jen pět minut v této místnosti a vše by skončilo jistou smrtí. Nyní je situace o něco mírnější, ale jak ti ukáže následující perfektní video, nic není ani zdaleka bezpečné.

Domů
Sdílet
Diskuse