Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2018 17:59
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Odřezal z nich kus masa a dal jim ho sníst. Kanibal na Facebooku streamoval svůj umělecký experiment

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V lotyšském muzeu se odehrála situace, která mnoho lidí zarazila.

Na začátku března se v lotyšském muzeu odehrálo bizarní představení. Umělec Arturs Berzins se oblékl do forenzní kombinézy, posadil si dva dobrovolníky před sebe a připravil si i velkou pánev. Projekt s názvem Eschatology chtěl poukázat na to, jak by náš svět vypadal, kdyby nám došlo jídlo a museli bychom hledat alternativní způsoby obživy.

Berzins vzal do ruky skalpel a svým dvěma dobrovolníkům vyřezal z těl kousek lidského masa. Následně ho vložil do pánve, osmažil a závěrem celého experimentu byla ochutnávka. Muž si tedy vychutnal kousek svého těla po tepelné úpravě a nedělalo mu to velký problém, zatímco vše pozorně sledovali diváci přímo na Facebooku.

Experiment se živě vysílal prostřednictvím služby Facebook Live, ale dosud není zcela jasné, zda šlo pouze o iluzi, nebo dobrovolníci skutečně kousky svého masa zkonzumovali. Už jen samotný pohled na video, kde umělec skalpelem vyřezává maso ze zad mladé ženy, však někomu možná způsobí i nevolnost.

Domů
Sdílet
Diskuse