Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2018 18:37
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

George Soros nazval kryptoměny bublinou, nyní do nich jde investovat. Z majetku ve výši 26 miliard by rád nakoupil pár digitálních mincí

TECH
Uložit Uložené

Potenciál kryptoměn zřejmě po čase objevil i Soros.

Miliardář a filantrop George Soros očividně dokáže postupem času změnit názor. Ještě v lednu se zúčastnil události Světové ekonomické fórum ve švýcarském Davosu, kde během svého proslovu označil kryptoměny za pouhou bublinu. Jako problém vnímal zejména jejich obrovskou volatilitu, čili náhlou změnu hodnoty, a nikdo by tehdy netipoval, že se nechá přesvědčit a obrátí svůj pohled o 180 stupňů.

Na veřejnost se dostaly informace o tom, že správce fondu Soros Fund Management Adam Fisher získal v posledních měsících povolení k obchodování s kryptoměnami jako Bitcoin, ale zatím ještě neudělal první krok. Fond v sobě ukrývá majetek v hodnotě přibližně 26 miliard dolarů, takže Soros bude určitě schopen učinit do světa digitálních mincí pořádný vstup, když se jednoho dne rozhodne investovat první peníze.

George Soros nazval kryptoměny bublinou, nyní do nich jde investovat. Z majetku ve výši 26 miliard by rád nakoupil pár digitálních mincí
Zdroj: TASR/AP

Zajímavostí je, že od ledna, kdy Soros označil Bitcoin za bublinu, spadla jeho hodnota o více než 40 procent a zatím není jasné, kam se bude ubírat v příštích měsících. Do světa kryptoměn však pomaličku začínají proudit stále větší tradiční fondy, které by mohly pohyb cen ovlivnit.

Na zmíněném Světovém ekonomickém fóru však Soros vyzvedl technologii, na jejímž základě kryptoměny fungují. Blockchain by podle něj mohl pomáhat například migrantům, protože do neupravitelné a decentralizované databáze by mohli lidé zadávat přesné informace o své identitě, minulosti i finančních podmínkách, čímž by se identifikace jednotlivých osob zjednodušila.

Domů
Sdílet
Diskuse