Přepnout do nočního režimu
Přepnout do denního režimu
Pátek 20. 9. 2019 svátek má Oleg

hledej na refresheru

Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.
Doporučujeme zapnout browser notifikace, pokud budeš přihlášený na Refresheru na tomto zařízení.
Gastro - Lidé
1
Denis O.
11. květen 2018, 15:23

Kde nejradši jí nejznámější český foodtuber a co ho na naší YouTube scéně nejvíc štve?

Burgery z různých pražských restaurací, sushi, kebab, pizza, těstoviny, srovnávání nejlepších kolových nápojů nebo brambůrek? To vše najdete na kanále tohoto pražského tvůrce videí o jídle.

Denis O.
11. květen 2018, 15:23
Kde nejradši jí nejznámější český foodtuber a co ho na naší YouTube scéně nejvíc štve?
Zdroj: Youtube
Musíš být přihlášený/á, abys mohl/a uložit článek.
Nepodarilo sa uložiť zmeny. Skús sa nanovo prihlásiť a zopakovat akciu.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
1
Uložit na později.
Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.

Primárně pro obyvatele Prahy je tento kanál tím nejlepším krokem, jaký můžou udělat před objednáním jídla z jimi předem neověřené restaurace. JdemeŽrát vám může pomoci s výběrem podniku, díky němu také nemusíte udělat přešlap.

 

Některé podniky nemají kvalitně zařízený rozvoz, proto si čas od času JdemeŽrát objedná přes donáškovou službu a hodnotí i to, za jak dlouho jídlo dorazí a jestli je jídlo po přívozu ještě vůbec teplé. Z textu rozhovoru působí stejně pozitivně a objektivně jako ve videích. Otázky jsou ve většině samozřejmě o jídle, jen malá část se týká jeho soukromí, jelikož si prozatím zachovává svou anonymitu.

 

Zdravím, můžeš na začátek představit svůj kanál a na jakém konceptu se zakládá? 

Ahoj, můj YouTube kanál se nazývá JdemeŽrát a natáčím vše kolem jídla – primárně videorecenze restaurací, dovozů, nějaké jednoduché vaření, občas také názorová videa, když mě něco hodně naštve a chci se o to podělit s diváky.

 

Jak dlouho už točíš a pamatuješ si na své první video?

Natáčím už skoro 3 roky a moje první video je dostupné – byla to recenze Big Macu.

Proč jsi začal točit?

Hodně pracuji a dost často si objednávám jídlo z dovozů, protože někdy prostě není čas/chuť na vaření. Takhle to vlastně i začalo, že jsem hledal nějaké nové podniky na vyzkoušení, ale štvalo mě, že vlastně nevím, jak tam vaří a co mi přivezou, dokud si to sám neobjednám a nevyzkouším. Tehdy sis mohl maximálně o restauraci přečíst pár textových recenzí „zákazníků“ na rozvozovém webu nebo na jejich Facebooku, které byly k ničemu a většinou je psal buď sám majitel restaurace nebo jeho kámoši. Jídlo mě bavilo, YouTube taky, tak jsem se rozhodl to spojit a ukazovat lidem, co se kde dá koupit 

 

 

Máš harmonogram vydávání videí, nebo natáčíš podle toho, jak máš čas a náladu?

Vydávám pravidelně každé pondělí a čtvrtek v 18:00. Nálada je vždycky, s tím časem je to bohužel horší.  

Přijde ti, že svou tvorbou ovlivňuješ myšlení zákazníků? Proč?

Neřekl bych, že přímo ovlivňuji. Spíše se snažím, aby to svoje myšlení trošku zapnuli. Ukazuji lidem, které podniky jsou poctivé, komu třeba na každém zákazníkovi záleží, kde vaří dobré jídlo a kde naopak ne. To samé i když třeba natáčím nějakou fastfoodovou novinku – Češi do podobných podniků chodí docela často a zajímá je, jak nějaký nový produkt vypadá a chutná ve skutečnosti. Vždycky se to snažím lidem ukázat ze všech úhlů a oni si na to pak udělají svůj vlastní názor a sami se rozhodnou, jestli se jim to líbí, nebo ne.

 

Co spolupráce? Píšou ti společnosti, abys na jejich výrobek natočil video? 

U nás je to se spoluprací trošku složitější, protože si zakládáme na objektivitě. Firmy i restaurace nás oslovují s prosbami, abychom na ně natočili pozitivní recenzi. To u nás ale bohužel nejde. Proto jim nabízíme možnost objektivní recenze – což je podle mě ještě lepší . Když je restaurace/produkt poctivý, tak je pozitivní i recenze a budou mít skvělou reklamu, kterou uvidí přes 100 tisíc lidí. Když se třeba něco nepovede, tak aspoň budou mít objektivní zpětnou vazbu a budou vědět, na co se zaměřit. Bohužel to ale většina podniků nechápe, a proto spoustu spoluprací odmítáme.

 

 

Stalo se ti někdy v osobním životě, že tě tvůj divák poznal podle hlasu? 

To se mi ještě nestalo, ale několikrát mi lidi psali na Instagram, že viděli Káťu (moji ženu, kterou ve videích ukazuji) s nějakým mužem a ptají se, jestli jsem to byl já.

  

Hodláš někdy odhalit svou tvář, nebo jsi rád za svůj klid a anonymitu? 

Na tuhle otázku vždy odpovídám tak, že možné je všechno. Mám svoje soukromí rád a anonymita mi zaručí i to, že mě třeba v restauracích nepoznávají a že to jídlo vždycky dostanu stejné jako kterýkoliv jiný zákazník. Jednou se mi stalo, že mě poznali v restauraci, kde jsem si objednával jídlo na recenzi a dostal jsem skoro kilový burger a snad dvojité porce všeho. Taková recenze pak ztrácí smysl… Na druhou stranu mám ale v hlavě spoustu nových zajímavých formátů videí, které bych mohl realizovat, kdybych se ukázal celý. Možné je všechno. 

 

Jaké jsou tvé nejoblíbenější restaurace a fast foody? Např. kde ses nejlépe najedl, kde je nejlepší personál, kde měli nejlepší suroviny?

Já to hrozně rád střídám podle nálady a podle toho, kde mi zrovna chutná sezónní menu. Pracuju na Smíchově a dost často chodím na oběd do bistra Fresh & Fat, kde vaří opravdu skvěle a je tam mega příjemný personál. Rád taky zajdu do pizzerie Il Pomodoro, ve které pečou famózní pizzu a kousek ve stejném foodcourtu do libanonské restaurace Safír – tam zase mají skvělé grilované kuře.

  

 

Tvůj nejoblíbenější nápoj? 

Kohoutková voda na Praze 8, ta je nejlepší. Jinak mám rád jasmínový čaj, rajčatovou šťávu a občas si zahřeším klasickou Pepsi.

 

Co ti třeba na druhou stranu opravdu nechutná?

Patří sem např. zakysaná smetana, máslo, kaviár, odnedávna (po jedné recenzi) taky zázvor. Ten seznam byl delší, ale snažím se s tím bojovat a těm potravinám časem přijít na chuť.

 

Jaký máš pohled na momentální situaci na českém YouTube? Sleduješ to, nebo tě to nezajímá?

Sleduji prakticky všechno a mám přehled skoro o všem, co se kolem YouTube děje. Hodně sleduji taky zahraniční YouTube scénu a momentálně mě situace u nás moc netěší. Největší problém vidím asi v tom, že u nás prakticky nejsou tvůrci, kteří by vytvářeli obsah pro dospělé publikum. Většinu diváků bohužel tvoří děti, a proto se i dospělí, 25letí až 30letí youtubeři, kteří by teoreticky mohli natáčet něco zajímavého, zaměřují na videa pro děti a točí pranky, letsplaye a prozkoumávačky…Čímž se ale dostáváme do začarovaného kruhu, protože dospělé publikum na YouTube ani nepřijde, dokud tu nebudou mít na co se dívat. Pevně ale doufám, že se to časem změní!

 

 

 

Sleduješ zahraniční youtubery? Byl ti někdo z nich inspirací k založení tvého kanálu? 

Sleduji všechno možné, hlavně zábavná videa, recenze filmů, techniky, atp. Inspirací k založení asi ne, ale průběžně mi diváci posílali linky na různé americké food blogery, kteří natáčí převážně fastfoody, a psali třeba, že by bylo fajn, kdybych do videí přidal bodové hodnocení jako u nich atd.

 

V Americe je různých kanálů o jídle strašně moc, v Asii je to také pojem, hlavně co se týká streamování, ale ty tu máš zatím dá se říct takový monopol. Proč tomu tak je? 

Ono je to docela drahé na produkci. První 2 roky jsem to všechno platil ze svého (YouTube nevydělával skoro nic), a to je třeba jídlo za 500–700 Kč na každý díl. Mnohem jednodušší je natáčet hraní her.

 

Přemýšlel jsi o tom mít svůj vlastní pořad v televizi, popřípadě dostal jsi na to nabídku? 

Kdysi mi přišla nabídka, že by jedna televize moje videa používala ve svém vysílání, to jsem ale odmítl. Vlastní pořad by mohl být asi zajímavý.

 

 

Máš oblíbeného kuchaře, popřípadě oblíbenou kuchařskou show?  

Hrozně rád se dívám na Zdeňka Pohlreicha, ať už je to Ano, šéfe nebo jeho pořady o vaření – přijde mi jako hodně zajímavá a svérázná osobnost. V poslední době také rád sleduji na Instagramu Lukáše Anděla (@lukyandel), což je mladý, ale velice talentovaný kuchař ze Slovenska.

 

Chceš na závěr něco vzkázat svým fanouškům nebo našim čtenářům? 

Dělejte, co vás baví. Jezte, na co máte chuť a užívejte si život zplna hrdla  A samozřejmě, doufám, že právě jíte něco dobrého, a pokud jo, tak vám přeji dobrou chuť!

Ohodnoť článek
286
Sdílej článek
Hodnocení tohoto článku je dostupné jen s aktivním předplatným REFRESHER+.
Předplatit
Zrušit
Při hodnocení článku nastala chyba. Zkus se nově přihlásit a znovu ohodnotit článek.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHORU
Jako neregistrovaný jsi tento měsíc přečetl už 1/40 článků. Přihlas se pro neomezený přístup. Jako neregistrovaný jsi přečetl už 1/40 článků za měsíc. PŘIHLÁSIT / REGISTROVAT PŘIHLÁSIT
Nejčtenější
Záleží nám na soukromí čtenářů. I z toho důvodu ti poskytujeme detailní informace o tom, jak využíváme soubory cookies a jiné technologie zabezpečující správné fungování a vývoj stránky. Pro víc informací si přečti naše Zásady ochrany osobních údajů , kde najdeš, jak používáme soubory cookies, případně se seznam s Podmínkami užívání portálu platnými od 24. 5. 2018. Zpracování cookies můžeš zabránit nebo změnit své preference v nastaveních internetového prohlížeče. Pro detailnější nastavení klikni na víc možností níže.
Upozornění na právo nastavení ochrany osobních údajů na Refresheru

Vzhledem k existujícím i chystaným změnám v zákonech ti dáváme možnost detailního nastavení zpracování osobních údajů a preferencí spojených s jejich zpracováním.

Přečti si možnosti, posuň zobrazení níže, nastav si své preference a klikni na tlačítko Souhlasím, když budeš chtít pokračovat na Refresher. Soubory cookies jsou důležitou součástí technologie v tvém prohlížeči. Jsou natolik důležité, že je budeme muset použít pro zapamatování si toho, že jsi toto okno potvrdil/a, v opačném případě bychom ti ho museli zobrazovat znovu a znovu.

Údaje, které zpracováváme, když používáš Refresher
Ze strany Refresheru sbíráme tyto osobní údaje:
  • Když navštívíš Refresher, uchováváme informace o tom, které články sis přečetl, identifikátory zařízení a prohlížeče, část IP adresy nebo IP adresu v případě přihlášení, soubory cookies a polohu.
  • Při přihlášení do účtu e-mailovou adresu.
Proč sbírá Refresher tyto údaje:
  • Ke zlepšení kvality našeho webu a vývoji nových webových služeb.
  • K provádění analýz a měření s cílem pochopit, jak je náš web využíván.
  • K tomu, abychom nezobrazovali obsah, který jsi už viděl.
  • Pro zobrazování přizpůsobeného obsahu, jako jsou například relevantnější články.
  • Pro schopnost identifikovat tě jako uživatele při přihlašování do svého účtu.
Sbíráme údaje pro partnery a reklamní sítě:
  • Identifikátory zařízení a prohlížeče, část IP adresy, soubory cookies a poloha.
Proč sbíráme tyto údaje pro partnery, třetí strany a reklamní sítě:
  • K tomu, aby mohli fungovat a zobrazovali relevantnější a užitečnější reklamy.
Seznam reklamních sítí a nastavení reklam

Nevyhnutelné osobní údaje – cookies – pro zobrazování reklam sbíráme pro následující společnosti:

Google (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)
formulář kontakt v souvislosti s osobními údaji >

AdForm (AdForm Aps,Wildersgade 10B, 1. Sal., DK-1408, Copenhagen, Denmark, ID: 26434815)
kontaktní údaje pro nejbližší pobočku >

Seznam (Seznam.cz, a.s, Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, 26168685)
kontaktní údaje pro nejbližší pobočku >

 

Možnost vypnout si personalizování reklam a sbírání osobních údajů pro jednotlivé partnery:

Upravit nastavení typů reklam Google - personalizování od společnosti Google

Upravit nastavení typů reklam AdForm - personalizování od společnosti AdForm

 

Svá nastavení pro všechny ostatní reklamní sítě, i ty, které na Refresheru nenajdeš, si můžeš prohlédnout na stránce youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Měření a analýza návštěvnosti

Google, Služba Google Analytics (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)

Vlastníci webových stránek používají ke zlepšení funkčnosti svých stránek údaje shromážděné službou Google Analytics. Shromážďování údajů můžete deaktivovat tak, že si stáhnete a nainstalujete doplněk pro svůj prohlížeč.

Stáhnout doplněk pro prohlížeč

Gemius (Gemius s.r.o. Na Výsluní 201/13 100 00 Praha 10 Česká republika)

Společnost Gemius podobně jako služba Google Analytics vyhodnocuje a měří návštěvnost na některých webových stránkách. K měření využívá Cookies, které si můžeš deaktivovat ve svém prohlížeči.

Hotjar (Hotjar Limited, company number C 65490, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta)

Hotjar využíváme k analýze návštěvnosti a chování uživatelů. Vytváří nám mapu aktivity návštěvníků, a to na webových stránkách, které vizualizuje a vyhodnocuje. Tyto informace nejsou sbírány vždy, nikde nejsou spárovatelné s aktivitami uživatelů a není tedy možné identifikovat jednotlivce, ale Hotjar ti může nastavit soubory cookies.

Ovládací prvky související s prohlížečem

Nastavení souborů cookies

Soubory cookies jsou životně důležitou součástí technologie ve vašem prohlížeči a slouží ke zlepšení prostředí při používání internetu.

Pokud například na určitém webu nastavíte předvolený jazyk, soubory cookies pomohou prohlížeči zapamatovat si tuto volbu. Některé nebo všechny soubory cookies můžete též zablokovat, to ale může vést k narušení fungování některých funkcí na internetu.

Mnoho webů například vyžaduje zapnuté soubory cookies, když se chcete přihlásit.

Zásady ochrany osobních údajů
Další informace o tom, jak Refresher používá cookies ke zlepšení služeb
  • Přihlašování – pro účely přihlašování potřebujeme tvoji e-mailovou adresu.
  • Přizpůsobení – pro zjištění toho, co tě zajímá, vytváříme tvůj unikátní profil. Pokud nějaké informace posbíráme, najdeš je ve svých nastaveních soukromí a profil můžeš upravit, změnit nebo celé personalizování vymazat.
Jak změnit nastavení zpracování osobních údajů?

Pokud změníte názor, kdykoliv můžete tyto údaje změnit na adrese https://refresher.cz/nastavenia/sukromie.
Pokud toto okno nechceš vídat, když nás navštívíš z jiného zařízení nebo prohlížeče, přihlas se a tvé preference si zapamatujeme.