Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2018 15:56
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Jak vznikl název alba Sbohem Roxano? Žena na Instagramu zveřejňuje screenshoty a tvrdí, že se Yzomandias loučí právě s ní

HUDBA ČESKÝ RAP
Uložit Uložené

Náš investigativní tým vypátral, jak vznikl název Yzomandiasova zatím posledního projektu.

Hned na úvod je asi více než nezbytné zmínit, že se v tomto případě nestavíme na ničí stranu. Hlavní aktérka Patricie si však očividně potrpí na pozornosti, a tak jí ji dopřejeme. Názor na celou situaci si už utvoř sám a klidně se o něj poděl v diskusi pod článkem.

Yzomandias je jeden z nejaktivnějších a zároveň i nejlepších českých interpretů současnosti, což je skutečně vděčná kombinace a my jsme za ni velmi rádi. Před pár týdny vydal svůj zatím poslední projekt Sbohem Roxano, který se pochopitelně těší velké pozornosti fanoušků. Už jsme mu stihli věnovat recenzi, kde se redaktor Matěj podrobněji podíval na každou ze skladeb.

Dnes jsme se zde však sešli kvůli samotnému názvu, který nám byl dříve vysvětlen jako inspirace Goofyho příběhem, kde najdeme i samotnou kreslenou postavičku Roxany. Jak sis měl možnost přečíst v nadpisu, na Instagram jsme narazili na profil Patricie, s nickem @xoxoroxa, která tvrdí, že ona je Yzomandiasova Roxana. Dokonce si dala námahu navštívit release párty v pražském Footshopu, i když ho ve skutečnosti osobně ani nekonfrontovala.

Aby toho nebylo málo, album označuje za své a tvrdí, že vzniklo, protože ho rok a půl odmítala. Proč se však na žádné čtrnácti skladeb nenachází žádný konkrétní vzkaz, se už nedozvídáme.

Jak vznikl název alba Sbohem Roxano? Žena na Instagramu zveřejňuje screenshoty a tvrdí, že se Yzomandias loučí právě s ní

Roxana má však přesto potřebu followery dále přesvědčovat o tom, kde je celá pravda a zveřejňuje část jejich společné soukromé konverzace. Ano, je to minimálně extrémně neslušné, ale pravděpodobně i protiprávní. Na Instagramu však v dnešní době můžeš zaujmout i takto. A my aspoň máme co řešit.

Nejsem si jistý, zda by závěrem tohoto článku mělo být dovyprávění tohoto zvláštního příběhu, ale nejlepší bude, když se půjdeš podívat na profil zmíněný výše a prohlédneš si příběhy s názvem PRAVDA. Patricie, resp. Roxana si ale s největší pravděpodobností neuvědomila, že i českoslovenští rapeři procházejí jistým kreativním procesem a to, že se inspirují podobnou situací, se jednoduše dá zpracovat i s úsměvem.

Jak vznikl název alba Sbohem Roxano? Žena na Instagramu zveřejňuje screenshoty a tvrdí, že se Yzomandias loučí právě s ní

Co na to říct? Tvrdit, že přišla na svou release párty a že je album vlastně její, je skoro bizarní. A řádek „slibuju ti, že se už nikdy nevrátím zpátky“ z tracku Rehab, si spíše vysvětlujeme jako situaci, kdy musel Yzomandias někde být, aby se tam nechtěl vrátit. Roxana tvrdí, že s ní nikdy nebyl. Tolik k naší dnešní hudební investigativě.

Domů
Sdílet
Diskuse