Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2018 17:32
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vegani vytvořili lidský řetěz kolem masa v supermarketu. Upozorňovali na to, jak žijí a umírají tato zvířata

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nakupující zůstaly trochu překvapení.

Možná si vzpomínáš na skupinu veganů, která před pár týdny vešla do restaurace v britském Brightonu a zákazníkům začala pouštět zvuky umírajících zvířat, zatímco lidé si vychutnávali steaky.

Členové organizace Direct Action Everywhere (DxE) opět vystupňovali svou aktivitu, a tak se lidé v Brightonu dočkali nového protestu. Aktivisté skupinově přišli do supermarketu Waitrose, kde vytvořili lidský řetěz před oddělením s masem.

Vystavené maso zablokovali tak, aby se k němu zákazníci nemohli dostat, a začali s projevy o tom, jak nikdo nemůže nakupovat v míru, pokud kupuje smrt.

S sebou si přinesli nejen plakáty a propagační materiály pokapané pomyslnou krví zvířat, ale i květiny, které chtěli položit zvířatům na pomyslný hrob v podobě supermarketu.

Aktivisté chtěli krátce před Vánocemi motivovat lidi, ať se na chvíli masa zbaví a raději se poohlédnout po alternativách.

Jen málo zákazníků se však nechalo přesvědčit, protože maso patří do tradičních svátečních jídel, která nemají zájem ze dne na den měnit. Na aktivisty byla zavolána i policie, nikdo však nakonec nebyl zatčen a celý protest proběhl v klidu. 

Domů
Sdílet
Diskuse