Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. prosince 2018 11:48
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Paranoia a psychedelické vize. Mladý programátor má v Black Mirror filmu problém rozlišit, co je skutečnost

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Black Mirror: Bandersnatch dorazil s prvním trailerem. Samotného filmu se dočkáme už zítra.

Takže jsme se dočkali. Tajemný filmový projekt ze seriálového univerza Black Mirror s podtitulem Bandersnatch dorazil s oficiálním trailerem. Na samotný film si počkáme do zítra, ale podle prvních záběrů to vypadá, že se rozhodne máme na co těšit.

Snímek nás zavede do roku 1984, kdy mladý programátor (Fionn Whitehead) dostane za úkol vytvořit videohru podle fantasy románu Bandersnatch. Zdá se však, že jeho psychika se pod tíhou tohoto úkolu začne rozpadat, virtuální realita se začne míchat se skutečností a mladík si už není jistý ničím a propuká u něho paranoia.

Režíruje David Slade a kromě Whiteheada uvidíme i Willa Poultera či Asima Chaudhryho. Podle dřívějších informací bychom měli dostat snímek, který bude pořádně násilný. Trailer samotný v tomto ohledu ukazuje spíše náznaky, ale rozhodně mu nelze upřít skvělou atmosféru.

Své jistě sehraje i zasazení příběhu do 80. let, protože podobné retro je u diváků momentálně v kurzu. Stačí se podívat na seriálový hit Stranger Things nebo filmový horor It či nezávislák Summer of '84. Jistě se i v případě Bandersnatch dočkáme množství odkazů na popkulturu dané doby.

Black Mirror
Black Mirror Zdroj: Netflix

Je také možné, že Bandersnatch bude jakýmsi interaktivním dílem, které dovolí divákům vstoupit do děje a ovlivňovat příběh. Netflix s podobným konceptem už déle koketuje, takže tato možnost rozhodně není vyloučena. Je také známo, že prvním projektem, na kterém se interakce s diváky má ve velkém vyzkoušet, bude právě pátá série Black Mirror.

Bude jistě zajímavé sledovat, co se z tohoto projektu nakonec vyklube. Zatím to však vypadá na kvalitní a mírně psychedelickou jízdu. Black Mirror je skvělý projekt, takže této novince zatím nemáme důvod nevěřit. Její premiéra nás čeká již 28. prosince.

Domů
Sdílet
Diskuse