Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2019 7:22
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

6ix9ine se může už brzy dostat na svobodu, vše jde podle plánu

HUDBA
Uložit Uložené

Jeho právnička Dawn Florio prozradila, co se musí stát, aby byl Tekashi propuštěn ještě v roce 2019.

Vše důležité o Tekashiho dosavadní kariéře jsme již shrnuli v tomto článku. Ve zkratce je aktuálně jeho případ ve fázi, kdy se rozhodl přiznat, intenzivně spolupracuje s policií a prozrazuje jí všechny skutečnosti týkající se ozbrojených útoků a střelby, ale také drogových trestných činů.

Doporučeno
Tekashi 6ix9ine: Ze Slovenska a alba Haha Crew na světový vrchol a do věčného zapomnění Tekashi 6ix9ine: Ze Slovenska a alba Haha Crew na světový vrchol a do věčného zapomnění 20. února 2019 18:28

Postupně se dozvídáme, že lidé, které 6ix9ine udal federální policii, se ke hrubému porušení zákona přiznávají. Dohodu o vině a trestu uzavřel jeho manažer a další tři blízcí lidé z týmu rapera, kteří mu „pomáhali“, resp. se spíše pohybovali v jeho blízkosti. Vše nasvědčuje tomu, že právě jejich přiznání nyní může dostat Tekashiho na svobodu, ke které sice stále nemá blízko, je však na dohled.

Portál TMZ nyní přichází s exkluzivními informacemi přímo od právničky jménem Dawn Florio, která prozrazuje, že pokud půjde vše podle plánu, 6ix9ine nebude muset čekat na soud až do ledna 2020 a modrou oblohu uvidí ještě v tomto roce, v ideálním případě hned po létě.

Jak asi tušíš, stále to má háček, musí se totiž přiznat úplně všichni ti, které 6ix9ine označil vinnými. V tom případě by nebylo nutné, aby se zářijové jednání konalo. Stále to sice záleží na soudci, s velkou pravděpodobností by však za těchto podmínek duhový raper mohl z vězení odejít.

Platilo by, že splnil všechny povinnosti vyplývající z jeho dohody o vině a trestu týkající se v první řadě plnohodnotné spolupráce s kompetentními orgány. Jeho úkolem bylo v první řadě objasnit všech 9 trestných činů, v nichž byl ještě v listopadu 2018 obviněn. Včetně každého člověka zapleteného do jejich provádění.

Sice nevíme, kolik mužů se ještě musí přiznat, ale zajímavou informací je, že dosud jen jeden z obžalovaných podal návrh na zamítnutí obvinění a nebyl ochoten se dohodnout. Florio pro TMZ ještě s nadějí dodává, že i v tomto případě by mohlo přijít přiznání prakticky kdykoliv.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 6ix9ine (@6ix9ine),

V ideálním scénáři bude 6ix9ine venku ještě v září. Pokud by se to nepodařilo, bude si muset počkat minimálně do ledna, přičemž prokuratura se už nechala slyšet, že chce podat návrh na snížení trestu na nutné minimum.

Velkou neznámou stále zůstává, zda bude Daniel nucen nastoupit do programu na ochranu svědků, je už však na něm a jeho týmu, aby vyhodnotili, nakolik nebezpečné by pro něj mohlo být další působení v New Yorku, resp. celkově za velkou louží.

Jde o velmi specifický případ, protože 6ix9ine je jedním z nejpopulárnějších rapových interpretů na planetě, alespoň však máme možnost porovnat si fungování soudnictví a spravedlnosti u nás a ve Spojených státech. Minimálně z hlediska rychlosti řešení takto obrovského případu.

Anketa:
Podaří se Tekashimu dostat na svobodu už v září?
Ano
Ne
Ano
59 %
1945 Hlasů
Ne
41 %
1379 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse