Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2019 16:21
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

6ix9ine přijel poprvé na Slovensko díky Dalybovi. Yaksha vypráví příběh o Tekashim a promuje slivovici v americkém rozhovoru

HUDBA
Uložit Uložené

Nejznámější neraper v československém hudebním byznysu se může pochlubit, že o něm dnes píše celý svět. Gratulujeme!

O Yakshovi od včerejšího dne píše hodně zahraničních médií. Prestižní hudební portál Complex, ale také expresní informátor o nejdůležitějších novinkách jako Hot New Hip Hop či populární Genius.


Všechna tato média si ho všimla díky vzácnému rozhovoru na americkém portálu Vulture a i když v první řadě informují o detailech z Tekashiho života, ve skutečnosti jsme hlavně svědky toho, že se label FCK THEM definitivně dostává na rapovou mapu světa. Yakshovi gratulujeme, pojďme na to.

Fanoušci československého rapu si možná až do dnešního dne neměli možnost uvědomit, jak pohostinné prostředí máme v našich zemích pro nové umělce, obzvlášť rapery. Světovým důkazem je dnes Tekashi 6ix9ine, jehož příběh jsme podrobně sepsali v tomto článku. Na Slovensku začínal v roce 2014, po pár letech trávil čas ve studiu s kapacitami jako Kanye West.

Snad už mnozí dobře vědí, že nejpodstatnější roli v kariéře duhového Daniela sehrává Yaksha. Hlava a zakladatel FCK THEM labelu se Tekashiho ujal už v době, kdy se o něj moc fanoušků nezajímalo a i čtenost našich článků o jeho tvorbě jsme počítali jen ve stovkách.

Doporučeno
6ix9ine se může už brzy dostat na svobodu, vše jde podle plánu 6ix9ine se může už brzy dostat na svobodu, vše jde podle plánu 9. dubna 2019 7:22

Právě Yaksha byl člověkem, který měl ambici zviditelnit rapera z New Yorku nejprve v našich končinách a následně mu pomoci prorazit do celého světa. Obzvláště vzácné je, že svědkem tohoto fenoménu mohl být každý Čechoslovák s důvěrou v jeho práci a internetovým připojením. A o tom, že měli vždy tito dva více než blízký vztah, svědčí i mnoho Yakshových příběhů.

Například, když u něj 6ix9ine přespával na gauči nebo když přiletěl z Ameriky a jediné, co si sbalil, byl silný řetízek. Dokonce ani nechtěl jít na hotel, přišel se k Yakshovi osprchovat a vyžádal si od něj jeho trenýrky a ponožky. A následně chtěl jít pěšky na Pho.

I s přihlédnutím k aktuální události kolem uvěznění a obvinění se spojení s gangy nyní dostal Yaksha možnost udělat rozhovor pro portál Vulture, který patří pod prestižní magazín New York Magazine.

Pravděpodobně bylo jen otázkou času, než by si ho zahraniční média všimla i bez pomoci federální policie, nyní se však díky reportérovi jménem Amos Barshad dozvíš i to, co se Yakshy nikdo nikdy neměl prostor zeptat. Nebo také skutečnosti, které hudební svět v souvislosti se Českem, Slovenskem a Tekashiho kariérou zajímají.

Cílem tohoto článku není do detailů přeložit celý rozhovor, který najdeš v originálním znění na vulture.com. Vypíchneme jen zajímavé a dosud málo nebo vůbec diskutované části a budeme rádi, když se pokusíš přečíst si ho v původním znění v angličtině.

Rozhovor probíhal osobně, takže autor v něm popisuje i uvítání v bratislavském sídle FCK THEM. My jsme rádi, že Yaksha kromě své práce a kooperace s Tekashim prezentoval i sílu domácí slivovice Dalybova otce. Ta sice Američanovi nechutnala, alespoň tedy pocítil, že život na Slovensku není jen med.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa yaksha (@yak.sha),

V rozhovoru padlo několik zajímavých skutečností, které jsi pravděpodobně nikdy neslyšel. Yaksha mluví také o tom, proč vlastně 6ix9ine přišel na Slovensko. Dozvíš se, že si Tekashi ještě kdysi dávno prohlížel statistiky svých vidění, kde přišel na to, že nejvíce views má ze Slovenska.

I když to byly jen tisíce, stále více se o naši zemi zajímal a dnes už víme, že tato zhlédnutí má na svědomí Dalyb, který jednou Tekashiho skladbu sdílel. Kdoví, kde by duhový raper byl, kdyby se tato na první pohled drobnost nikdy nestala.

Hlava FCK THEM mluví také o jejich prvním setkání a společném obědě. Dali si smažené kuře a 6ix9ine tehdy řekl, že chce být nejznámějším raperem v New Yorku. Yaksha se sice pousmál, protože měl v té době více followerů na Instagramu než samotný raper, dnes už však na tuto historku vzpomíná s radostí.

6ix9ine prišiel prvýkrát na Slovensko vďaka Dalybovi. Yaksha rozpráva príbeh o Tekashim a promuje slivovicu v americkom rozhovore
6ix9ine prišiel prvýkrát na Slovensko vďaka Dalybovi. Yaksha rozpráva príbeh o Tekashim a promuje slivovicu v americkom rozhovore Zdroj: Adam Tarana

Yaksha zmiňuje i to, jakým byl 6ix9ine otcem. Při svém evropském turné vždy své dceři volával přes FaceTime alespoň párkrát denně na delší chvíli. Vždy ho považoval za slušného a pokorného člověka, se kterým se společně smáli i tomu, jak ho bývalý člen Dramatikz naučil jíst ovoce.

Dozvídáme se také o společných plánech s koupí bytu v Bratislavě. Ten by měl být Tekashiho slovenskou základnou a v rámci tohoto tématu ještě Yaksha prozradil, že věří, že se jim podaří tuto dohodu zrealizovat.

V rozhovoru se reportér Vulture dostal i k nepříjemnějším tématům, a to Tekashiho aktuálnímu pobytu ve federální věznici, za což do značné míry může manažer Shotti, který se o něj začal „starat“, když se dostal k slávě. Yaksha přiznává, že tohoto člověka neměl rád od prvního dne a vždy říkal, že není radno mu věřit. Zároveň dodává, že se duhový raper choval jinak, když byl v Evropě.

Když přišel do zámoří, začal se chovat jako typický americký raper, byl výstřední a fotil si svazky peněz, což mu sám Yaksha vyčítal. Říkal mu, aby se uklidnil, že ho lidé mají mnohem raději jako pokorného interpreta. Což byla v konečném důsledku pravda.

6ix9ine prišiel prvýkrát na Slovensko vďaka Dalybovi. Yaksha rozpráva príbeh o Tekashim a promuje slivovicu v americkom rozhovore
6ix9ine prišiel prvýkrát na Slovensko vďaka Dalybovi. Yaksha rozpráva príbeh o Tekashim a promuje slivovicu v americkom rozhovore Zdroj: aukay_35mm

Yaksha uzavírá diskusi o Tekashiho aktuálních problémech tím, že nebyl obviněn z ničeho, kvůli čemu by s ním musel ukončit přátelství v případě propuštění. Platí, že musí čelit následkům za své činy. Část rozhovoru je ještě věnována popisu Gleba jako interpreta, který má rád Horalky a Red Bull a dokáže odhadnout bratislavského revizora.

Mezi zahraniční interprety se Yaksha aktuálně zaměřuje na rapera z New Yorku jménem Snubbs, který má na kontě kromě vlastní tvorby už i spolupráci s Dalybem. Také buduje stále silnější mezinárodní základnu pro FCK THEM UK a FCK THEM ASIA.

Na závěr se dozvídáme více o chystaném dokumentárním filmu, kde bude právě Tekashi 6ix9ine hlavní postavou. Jelikož mají kluci spoustu videomateriálu, chtěli by světu ukázat, jakým člověkem Daniel ve skutečnosti byl.

Cílem však není udělat romantickou a nucenou záležitost. Zbývá nám už jen čekat na samotný film i Tekashiho návrat na svobodu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FCK THEM (@fckthemcom),

Domů
Sdílet
Diskuse