Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2019 19:18
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

DM spúšťa čapovanú drogériu! Do vlastnej nádoby si vezmeš len toľko čistiacich prostriedkov, koľko potrebuješ

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Reťazec drogérií bude omnoho ekologickejší.

DM vo vybraných filiálkach spustila testovanie dlhoočakávanej ekologickej služby – plniacich staníc na pracie a čistiace prostriedky. Aktuálne je táto služba dostupná v štyroch filiálkach (Central a Aupark v Bratislave, City Park v Trnave a Stop shop v Trenčíne) a do konca mája bude pribudne aj v ďalších šiestich predajniach.

Cieľom tejto ekologickej služby je urobiť významný krok, ktorý prispeje k znižovaniu spotreby plastov – opakovaným použitím nádob je totiž možné ušetriť až do 60 percent plastového odpadu.

Úspora pri tejto čapovanej drogérii oproti drogérii vo fľaši sa pohybuje v rozmedzí od 12 % do 20 % percent v závislosti od druhu prostriedku. Zavedením plniacich pultov do predajní dm sa stáva táto služba dostupná aj širokej verejnosti. Po Rakúsku je Slovensko druhou z dm krajín, v ktorej túto ekologickú službu ponúka.

DM spúšťa čapovanú drogériu! Do vlastnej nádoby si vezmeš len toľko čistiacich prostriedkov, koľko potrebuješ
Zdroj: DM

Zákazníci si môžu naplniť čistiace prostriedky do nádob, ktoré sú im k dispozícii v dm, a to vo veľkosti 1,5 litra na pracie prostriedky a 1 liter na prípravky na ručné umývanie riadu. Cena jednej nádoby pre ručné umývanie riadu je 0,39 eura a pre prací prostriedok 0,49 eura. Produkty na pranie a umývanie riadu sú ekologickej značky Planet Pure Bio a suroviny na ich výrobu pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva.

Domů
Sdílet
Diskuse