Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2019 11:29
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Veganskou kavárnu, kde muži platili o 18 % víc než ženy, po dvou letech zavírají

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Majitelky se chtějí vydat a novými dobrodružstvími.

V roce 2017 poprvé otevřela své brány ambiciózní veganská kavárna v australském Melbourne. Stály za ní ženy, které chtěly poukázat na nerovnost pohlaví ve společnosti prostřednictvím mužské daně na všechny výrobky prodávané v kavárně Handsome Her.

Doporučeno
Australská kavárna zavedla mužskou daň. Pánové zaplatí o 18 % víc, aby si uvědomili rozdílné platové podmínky mezi pohlavími Australská kavárna zavedla mužskou daň. Pánové zaplatí o 18 % víc, aby si uvědomili rozdílné platové podmínky mezi pohlavími 6. srpna 2017 13:13

Od mužských zákazníků požadovali příplatek ve výši 18 %, protože o tolik procent méně vydělávají ženy oproti mužům v Austrálii. Přestože se jim podle příspěvku na Facebooku dařilo a klidně by mohly v provozování kavárny pokračovat, rozhodly se ji zavřít.

Na sociální síti vysvětlily, že za zavíráním kavárny nemusíš hledat kritiku mužů. Na mužské slzy a misogynní komentáře si majitelky kavárny musely rychle zvyknout, vždyť ve statusu si utahují i z křehkosti mužského ega, které si nedokáže připustit, že existují ženy bez zájmu o chlapy. Kavárna jim dříve dokázala, jak toxický umí být sexismus v dnešní společnosti.

Ba co víc, za zavíráním nemusíš hledat ani nedostatek financí. Zákazníci prý vědí, že majitelky mají dostatek peněz, protože většina mužských zákazníků příplatek s radostí zaplatila a nechávala dokonce spropitné navíc.

Jednoduše se rozhodly kavárnu zavřít proto, že jsou stále mladé a mají rozdílné plány do budoucna. Rozhodly se ji prodat a vydat se na nová dobrodružství, takže kdybys náhodou byl momentálně v daleké Austrálii, můžeš do kavárny Handsome Her zajít ještě o víkendu. Své brány naposledy otevře 28. dubna.

Domů
Sdílet
Diskuse