Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2017 13:13
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Australská kavárna zavedla mužskou daň. Pánové zaplatí o 18 % víc, aby si uvědomili rozdílné platové podmínky mezi pohlavími

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Muži si v australské kavárně připlatí.

Rozdílné platové podmínky mezi muži a ženami se postupem času pomaličku zmenšují a vyrovnávají, avšak ve většině světových zemí stále existují. Nijak jinak to nevypadá ani v Austrálii, kde ženy podle statistik vydělávají v průměru o přibližně 18 procent méně než muži, a tak se majitelka jedné kavárny ve městě Melbourne rozhodla zavést mužskou daň. Alex O'Brien provozuje svou kavárna Handsome Her, kterou popisuje jako místo „pro ženy, od žen“, takže ženy mají po příchodu do kavárny přednost při usazení před muži, a chlapi mají během jednoho týdne v měsíci jedinečnou příležitost zažít nerovnováhu mezi pohlavími na vlastní kůži. Mužská daň ve výši přidaných 18 procent ke všemu, co si chlapi objednají, má za úkol seznámit je s tím, že rozdílné platy mezi pohlavími stále existují a představují problémy na cestě za rovností.

Majitelka Alex se pro média vyjádřila, že pokud daň muži nebudou chtít zaplatit, pak je z kavárny nevyhodí, ale většina z nich zatím neměla problém zaplatit o trochu víc a velká část z nich ji dokonce za nápad pochválila. Nejlepší vlastnost celé mužské daně je ta, že Alex všemi penězi navíc přispívá na různé ženské charitativní organizace, takže dobročinný cyklus prodlužuje a finance navíc nekončí v jejích kapsách.


Domů
Sdílet
Diskuse