Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. dubna 2024 17:08
Čas čtení 0:44
Ella Petrová ČTK

Tohle byli největší psí hrdinové v roce 2023, vyhráli v tradiční anketě

Tohle byli největší psí hrdinové v roce 2023, vyhráli v tradiční anketě
Zdroj: Hasičský záchranný sbor České republiky
ZAJÍMAVOSTI ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Už po čtrnácté byly uděleny ceny největším psím hrdinům, kterým se povedlo zachránit lidské životy.

Anketa Statečné psí srdce vyhlásila vítěze za rok 2023, ocenění získalo šest pejsků. Slavnostní ceremoniál probíhal v Praze na Malé Straně a provázeli jím herečka Kateřina Brožová a moderátor Vladimír Kroc.

Doporučeno
O návštěvě těchto zemí sní čeští turisté nejčastěji. Spíš než destinace u nich ale rozhoduje cena letenek O návštěvě těchto zemí sní čeští turisté nejčastěji. Spíš než destinace u nich ale rozhoduje cena letenek 23. dubna 2024 7:51

Kategorie byly: záchranný čin služebních a záchranářských psů, záchranný čin neslužebních psů – laiků, spící srdce (ocenění in memoriam), pomáhající srdce (ocenění dlouhodobě pomáhajícího psa) a cena hlavního partnera. V první kategorii se porota rozhodla ocenit dva pejsky.
 


Fenka velkého knírače Terezka našla po zemětřesení v Turecku v sutinách ženu. Německý ovčák Ajax ze Slovenska zachránil sedm lidí v troskách domů, též po zemětřesení v Turecku. Fenka jorkšírského teriéra Kája zachránila život svému pánovi při epileptickém záchvatu.

Čivava Diana pomáhá svému majiteli na invalidním vozíku se záchvaty a působí jako asistenční pes. Německý ovčák Rapp našel ztraceného muže se zdravotními problémy, který byl v bezvědomí. In memoriam byl oceněn německý ovčák Rajo za vypátrání pohřešované nemocné paní z Trutnova.

Statečné psí srdce
Zdroj: Hasičský záchranný sbor České republiky
Domů
Sdílet
Diskuse