Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. dubna 2024 14:10
Čas čtení 0:52
Veronika Ábelová

Známe vítěze letošního ročníku soutěže o nejlepší české pivo

Známe vítěze letošního ročníku soutěže o nejlepší české pivo
Zdroj: Unsplash/Fábio Alves/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ČESKÉ PIVO ČESKO
Uložit Uložené

V Brně se konal 32. ročník prestižní soutěže Zlatý pohár PIVEX. Ze 42 značek obhájil první místo Zubr a stal se tak absolutním vítězem soutěže. Kdo další se umístil?

Pivovar Zubr, Litovel a Holba patří pod společnost Pivovary CZ Group a sklízejí úspěch na zahraničních i tuzemských degustačních soutěžích. Absolutním vítězem letošního ročníku soutěže Zlatý pohár PIVEX se stal Zubr Grand. Soutěží se celkově v pěti kategoriích, a to za světlé výčepní pivo, světlé ležáky, nealko piva, tmavá piva a míchaná piva.

Doporučeno
Kam za nejlevnějším pivem? V žebříčku evropských měst nechybí ani Praha Kam za nejlevnějším pivem? V žebříčku evropských měst nechybí ani Praha 3. dubna 2024 11:10

Přerovský Zubr si odnesl první místo i ze soutěže Zlatý soudek Pivex, kde byl oceněn mezi světlými ležáky Zubr Gradus a výčepním pivem Zubr Gold. „Když jsem letos opět stála na pódiu a přebírala medaile pro naše piva, cítila jsem velkou radost. Nejen za sebe, ale především za všechny naše kolegy, kteří se na vaření piva podílejí a kteří do své práce dávají srdce. Opakovaná vítězství našich piv jsou dalším potvrzením, že svoji práci děláme opravdu dobře a poctivě,“ řekla sládková pivovaru Zubr Nataša Rousková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pivovar Zubr (@pivo_zubr)

Dále bylo vyhlášeno i sudové pivo desetiletí, jehož vítezství obhájil pivovar Gambrinus. Nechyběla ani soutěž minipivovarů Zlatý minisoudek Pivex, ve které první místo obsadil Rocker z brněnského pivovaru Lucky Bastard. 

V nealkoholických pivech bodoval Birell z pivovaru Radegast, který získal první místo. Mezi míchanými nízkoalkoholickými a nealkoholickými pivy zvítězil poté Refresh Grapefruit z pivovaru Protivín. A v kategorii tmavých piv se jako první umístil Bernard Černý ležák 12 z Rodinného pivovaru Bernard. 

Anketa:
Souhlasíš s výsledky soutěže?
Ano, nic bych nevytkl*a.
Jen s některými. 
Vůbec, vybral*a bych jiné kousky.
Ano, nic bych nevytkl*a.
15 %
52 Hlasů
Jen s některými. 
34 %
121 Hlasů
Vůbec, vybral*a bych jiné kousky.
52 %
184 Hlasů
Zpět
Sdílet
Diskuse