Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. dubna 2024 11:10
Čas čtení 0:51
Veronika Ábelová

Kam za nejlevnějším pivem? V žebříčku evropských měst nechybí ani Praha

Kam za nejlevnějším pivem? V žebříčku evropských měst nechybí ani Praha
Zdroj: Unsplash/ BENCE BOROS/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ČESKÉ PIVO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Blíží se léto a s ním pohodové večery, které si s kamarády můžeš vychutnat s půllitrem v ruce. A jestli jsi vášnivý*vášnivá cestovatel*ka, máme pro tebe speciální přehled toho, kde ti pivo natočí nejlevněji v Evropě.

V Evropě panuje velký rozdíl v cenách za půllitr. V některých městech tě vyjde na necelé euro, jinde sahá cena až na 10 eur. Na stránkách magazínu TimeOut se objevil žebříček s desítkou evropských měst, kde zaplatíš za půllitr piva nejméně.

Doporučeno
Slavná siamská dvojčata boří internet. Jedna ze sester se provdala za veterána, pro hatery mají jasný vzkaz Slavná siamská dvojčata boří internet. Jedna ze sester se provdala za veterána, pro hatery mají jasný vzkaz 31. března 2024 12:48

Cestovní portál Omio přišel na to, že nejlevnější pivo najdeš v hlavním městě Běloruska Minsku, kde za půllitr zaplatíš v přepočtu zhruba 22 korun. Druhé místo obsadil moldavský Kišiněv, kde stojí pivo v přepočtu 33 korun. První trojici zakončilo Baku, hlavní město Ázerbájdžánu. Tam půllitr piva stojí jen o korunu více než v Kišiněvu.

Pojď se podívat na kompletní desítku nejlevnějších piv v Evropě:

10. Praha, Česká republika (55 korun)

9. Sarajevo, Bosna a Hercegovina (52 korun)

8. Priština, Kosovo (51 korun)

7. Skopje, Makedonie (49 korun)

6. Sofie, Bulharsko (49 korun)

5. Jerevan, Arménie (46 korun)

4. Tbilisi, Gruzie (43 korun)

3. Baku, Ázerbájdžán (34 korun)

2. Kišiněv, Moldavsko (33 korun)

1. Minsk, Bělorusko (22 korun)

Naopak mezi města, kde za půllitr piva utratíš nejvíce v Evropě, se řadí islandský Reykjavík. Tam stojí v přepočtu okolo 255 korun, což je oproti ostatním městům opravdu rozdíl. Následuje ho Oslo v Norsku, kde zaplatíš zhruba 240 korun, a potom finské Helsinky s cenou 202 korun za půllitr. Mezi nejdražší se také řadí Londýn, Paříž nebo Dublin.

Domů
Sdílet
Diskuse