Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. dubna 2024 7:38
Čas čtení 0:54
Ella Petrová

Žebříček: Kde v Evropě ochutnat nejlepší pivo? Česko bodovalo hned dvakrát

Žebříček: Kde v Evropě ochutnat nejlepší pivo? Česko bodovalo hned dvakrát
Zdroj: Unsplash/Jona Novak/volně k užití (ilustrační foto)
GASTRO ČESKÉ PIVO
Uložit Uložené

Pivo aneb národní poklad Česka.

Když se někdo zeptá, co je pro Česko významné, mezi první odpovědi se často řadí pivo. No aby ne! Druhou nejlepší destinací pro ochutnávku piva v Evropě se stala právě Praha.

Doporučeno
Jedno jídlo do konce života? Tohle je sedm nejčastějších odpovědí Jedno jídlo do konce života? Tohle je sedm nejčastějších odpovědí 19. dubna 2024 7:49

Podle nedávné studie provedené dánskou přepravní a logistickou společností DFDS se jen Madridu povedlo předhonit Prahu, tam je údajně pivo úplně nejlepší. Mezi top pět měst se dostala ještě Vídeň, Budapešť a Soluň.
 
Společnost analyzovala 70 evropských měst, osm tisíc hospod a barů a naskenovala přes 40 tisíc recenzí, aby určila ta úplně nejlepší města, kam za pivem. Výsledky jsou založeny na kvalitě, ceně, charakteru podniku a popularitě na sociálních sítích. Na základě těchto kritérií dostalo každé město ohodnocení, maximální skóre bylo 100.
 
Praha prohrála o pouhé dva body, Madrid získal 85 bodů, Praha zasloužilých 83. Mezi města na žebříčku se dostalo i Brno, a to na třinácté místo.

PIVO pivo
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda


Pražská pivní scéna vyniká svou kouzelnou atmosférou, cenovou dostupností a bohatou pivovarnickou tradicí. Může se pochlubit asi 35 pivovary a nabízí řadu možností pro milovníky piva. Pravděpodobně nejpopulárnější je Pilsner Urquell. Jeden z expertů se dokonce svěřil: „V Praze je to všechno o Pilsneru. Je to to, co místní pijí, a většina podniků nabízí jen to.“

Doporučeno
VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback 17. dubna 2024 13:22

Návštěvníci a návštěvnice z celého světa jsou Prahou uchváceni a důvodem může být právě i nezaměnitelná atmosféra historických hospod a množství pivovarů, které metropole nabízí. Svou pověst přední destinace pro pivní nadšence tak upevňuje.

Domů
Sdílet
Diskuse