Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2024 11:49
Čas čtení 1:23
Veronika Ábelová

Logan Paul reagoval na žalobu týkající se jeho drinku Prime. Vážně obsahuje nebezpečné chemikálie?

Logan Paul reagoval na žalobu týkající se jeho drinku Prime. Vážně obsahuje nebezpečné chemikálie?
Zdroj: Prime Drink / propagační materiál
ZAJÍMAVOSTI LOGAN PAUL
Uložit Uložené

PFAS neboli věčné chemikálie představují skupinu uměle vyrobených látek, které jsou škodlivé pro lidi i životní prostředí. V lidském těle se postupem času hromadí a mohou způsobit vážné zdravotní problémy.

Drink Prime známého boxera a youtubera Logana Paula, který zaregistroval v poslední době snad každý, teď čelí žalobě. Má totiž obsahovat nadměrné množství tzv. „věčných chemikálií“. K žalobě se na svém Instagramu vyjádřil sám Logan Paul.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Logan Paul (@loganpaul)

„Oni mluví o tom, že PFAS jsou věčné chemikálie, které pochází z plastů. Takže v tomhle případě nemluví o samotné tekutině drinku Prime. Mluví o lahvi, ve které Prime je,“ popsal, o co se jedná, ve svém příspěvku na Instagramu. „Vyrábíme u nejlepších výrobců lahví ve Spojených státech,“ dodal a uvedl, že všechny oblíbené drinky, jako jsou Pepsi nebo Cola-Cola, mají stejné výrobce.

„Tato malá studie, kterou provedl právník, je totální blbost,“ vyjádřil se Paul. Dále pokračoval, že podle studie má mít Prime v rámci detekčního limitu 0,06 části těchto látek na bilion. Podle EPA (Agentura pro ochranu životního prostředí) ale cokoliv pod 1,1 části těchto látek na bilion nelze považovat za přiměřeně přesné. „To znamená, že nemají správné nástroje nebo zdroje na to, aby dokázali, co tvrdí,“ pokračoval.

„Znamená to, že detekční limit je 66krát vetší, než tvrdí, že máme v našem drinku,“ uvedl ve svém videu. Dodal také, že stát nezačne jednat, dokud limit není nad 40 částí těchto látek na bilion. „Takže si nemyslíme, že tato informace je reálná,“ řekl.

Doporučeno
Apple tvrdě narazil. Jeho plavecké brýle na virtuální realitu za 80 tisíc jsou obří fail Apple tvrdě narazil. Jeho plavecké brýle na virtuální realitu za 80 tisíc jsou obří fail 25. dubna 2024 10:36

Podle studie by Prime měl obsahovat třikrát více věčných látek, než by měl člověk za život zkonzumovat v obyčejné vodě. „Máme hodně velký filtr, který filtruje vodu ze Spojených států. Vodu, kterou pijete doma a poskytuje ji stát, než z ní uděláme nápoj,“ vysvětlil Paul. Dále pokračoval, že EPA na svých stránkách doporučuje tři způsoby, jak odstranit co největší počet věčných látek z tekutiny. Prime údajně používá dva z těchto tří způsobů k filtrování obyčejné vody předtím, než začne drink vyrábět.

Na konci videa také zmínil, že Prime údajně měla prošetřovat správa potravin a léčiv. Podle slov Logana Paula k něčemu takovému ale nikdy nedošlo. Sám uvedl, že dodržují každý pokyn a nařízení. Zároveň vyzval právníka, který Prime žaluje, aby se omluvil. Spor bude každopádně ještě nějakou dobu pokračovat.

Domů
Sdílet
Diskuse