Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2019 11:43
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Pacientovi v Bratislavě údajně vytrhli jiný zub, než o který požádal

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pan Igor se na pohotovost musel vrátit ještě jednou.

Pacient údajně žádal, aby mu vytrhli třetí zub zkraje. Vytrhli ale dali první zub zkraje. Alespoň to tvrdí pan Igor, který nedávno navštívil zubní pohotovost v Bratislavě. Po příchodu z nemocnice si však uvědomil, že bolavý zub, na který poukazoval, nebyl vytržen. Místo toho mu však chyběl úplně jiný. Následně se proto opět vrátil na pohotovost, aby požádal o vytržení původního bolavého zubu.

TV JOJ oslovila zdravotnické zařízení, které se vyjádřilo, že první z vytržených zubů byl také nezdravý. „Lékařská ošetření v obou případech byla poskytnuta na žádost pacienta, kterou vlastnoručně vždy po zákroku řádně podepsal a v žádném případě nemohlo dojít k mylným zákrokům,“ řekl jednatel APZ DENTA GROUP Vlastimil Graus.

Ilustrační fotografie

pacientovi udajne vytrhli nespravny zub
pacientovi udajne vytrhli nespravny zub Zdroj: maxpixel.net

Pacient Igor však ještě není rozhodnutý, zda případ předá Úřadu pro dohled nad zdravotní péčí. Podobná událost se mimochodem nedávno odehrála i v nitranské nemocnici, kde bylo muži operováno zdravé koleno.

75letý muž následně podal žalobu a podnět na Úřad pro dohled nad zdravotní péčí. Nemocnice okamžitě zřídila komisi pro prošetření případu.

Následkem této události bylo skončení pracovního poměru s hlavním operatérem a odvolání primáře Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie. Finanční a disciplinární postihy se dále dotkly i zbylého zdravotnického personálu, který spolupracoval na operaci.

Domů
Sdílet
Diskuse